«Σάρωσε» ο Δημοκρατικός Κέρι στις προκριματικές εκλογές στις ΗΠΑ

Ο Τζον Κέρι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο αντίπαλος του Τζορτζ Μπους στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετά και τη χθεσινή επικράτησή του σε εννέα από τις δέκα πολιτείες, όπου διεξήχθησαν προκριμματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο γερουσιαστής Κέρι αποκάλυψε μάλιστα πως δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Μπους για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα, ο δεύτερος επικρατέστερος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Τζον Έντουαρντς πρόκειται να ανακοινώσει, εντός της ημέρας, πως αποσύρεται από τις προκριμματικές εκλογές.
Μπους ο «διχαστής»
Με εξασφαλισμένο σχεδόν το χρίσμα από τους εκλέκτορες του κόμματός του για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Τζον Κέρι υποσχέθηκε χθες βράδυ πως θα οδηγήσει το κόμμα του στη νίκη. «Πιστεύω πως το 2004, με ένα ενωμένο Δημοκρατικό Κόμμα θα μπορέσουμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές», τόνισε ο Κέρι, ενώπιον των οπαδών του στην Ουάσιγκτον, ευχαριστώντας παράλληλα «τους εκλογείς της μίας και της άλλης πλευράς, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να γίνει αυτή η ημέρα πραγματικά μία Σούπερ Τρίτη».
Χρησιμοποιώντας φρασεολογία του τελευταίου αντιπάλου του Τζον Έντουαρντς, ο Κέρι επιτέθηκε στον Μπους τον οποίον χαρακτήρισε «διχαστή» και μίλησε για την οικοδόμηση «μίας Αμερικής της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους"
Πηγή: skai.gr