Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο πανούργος μεγιστάνας των ΜΜΕ με τις 4 γυναίκες, τα 6 παιδιά και τα 13 εγγόνια

Το οικογενειακό δέντρο του Μέρντοχ - ή ποιοι θα κληρονομήσουν την τεράστια περιουσία του 

Η είδηση πρόσφατα ότι ο Ρούπερτ Μέρντοχ - ο μεγιστάνας που μέσα από την μιντιακή του αυτοκρατορία άλλους τους ανέβαζε και άλλους τους κατέβαζε – αποσύρθηκε (επισήμως) από την ενεργό δράση, προκάλεσε γενικά ένα αίσθημα ανακούφισης στον πλανήτη- ιδίως στον πολιτικό κόσμο. 

Ενδεικτικό της παντοδυναμίας του ρεπουμπλικάνου και λαϊκιστή Μέρντοχ είναι δύο περιστατικά: Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόν Μπλερ, είχε φτάσει στο σημείο να παραδεχθεί ότι φοβόταν να έρθει σε σύγκρουση μαζί του ενώ το 2021, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον αποκάλεσε «τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου».

Ο 92χρονος σήμερα Μέρντοχ εκτός από επαγγελματική, είχε και μία πολυτάραχη προσωπική ζωή. 

Επισήμως απέκτησε 4 συζύγους και 6 παιδιά. Στο ενδιάμεσο είχε αρκετές γνωριμίες και κάποιες φορές έστριβε δια του αρραβώνος. 

Χαρακτηριστικά, τον περασμένο Απρίλιο,  ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, αρραβωνιάστηκε την 66χρονη αγαπημένη του, Αν Λέσλι Σμιθ, πρώην μοντέλο και παρουσιάστρια ραδιοφωνικών talk show, με σκοπό τον γάμο το καλοκαίρι - μόλις ένα χρόνο αφότου ο Μέρντοχ οριστικοποίησε το διαζύγιό του από την τέταρτη σύζυγό του, Τζέρι Χολ.

Δύο εβδομάδες μετά το ζευγάρι χώρισε και ο Μέρντοχ έκανε διακοπές στο Ιόνιο , με το εντυπωσιακό γιοτ του, Vertigo, με τη νέα του σύντροφο, μια γυναίκα ονόματι Έλενα Ζούκοβα.

Το οικογενειακό δέντρο του Μέρντοχ (ή ποιοι θα τον κληρονομήσουν)

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ θεωρείται ο 83ος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη περιουσία του για το 2021, να ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, την οποία διεκδικούν τα έξι παιδιά του (ηλικίας 19 ως 64) από τρεις γάμους και τα 13 εγγόνια του. 

Οι πιο... ευνοημένοι είναι πιθανότατα τα τρία παιδιά που απέκτησε με την δεύτερη συζυγό του, Anna Maria - μάλιστα, ο 52χρονος Λάχλαν Μέρντοχ ανέλαβε το τιμόνι της αυτοκρατορίας των μέσων ενημέρωσης του πατέρα του, ως μοναδικός πρόεδρος της μητρικής εταιρείας του Fox News, της Fox Corporation, και της News Corporation, ιδιοκτήτριας της Wall Street Journal, της New York Post και άλλων εφημερίδων.

ρουπερτ

Ο Μέρντοχ παντρεύτηκε πρώτα τη Πατρίσια Μπούκερ (1956–1967), μετά την Άννα Μέρντοχ Μαν, από το 1967 έως το 1999, στη συνέχεια την Γουέντι Μέρντοκ (1999–2013)και τελευταία την Τζέρι Χολ (2016–2022)- την οποία μάλιστα λέγεται ότι χώρισε με ένα πολύ ευγενικο... e-mail.

Από τις 3 πρώτες συζύγους του απέκτησε 6 παιδιά: Την Προύντενς, την Ελίζαμπεθ, τον Λάχλαν, τον Τζέημς, την Γκρέις και την Χλόη. 

Πηγή: skai.gr