Κλείσιμο

Ρωσία: Μυστηριώδης θάνατος υφυπουργού - Πέθανε ξαφνικά μέσα στο αεροπλάνο ενώ επέστρεφε από την Κούβα

Ο 48χρονος Πιότρ Κουτσερένκο, έχασε τη ζωή του όταν αρρώστησε κατά τη πτήση από Κούβα προς Ρωσία - Ο νέος θάνατος προστίθεται στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων ολιγαρχών

Ο αναπληρωτής υπουργός Επιστημών της Ρωσίας, ο 48χρονος Πιότρ Κουτσερένκο, πέθανε μυστηριωδώς όταν αρρώστησε ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κούβα προς τη Ρωσία, όπως ενημέρωσε το ίδιο το υπουργείο.

Η πτήση προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή στα νότια της χώρας, αλλά οι γιατροί που εκλήθησαν δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή. 

«Ο Κουτσερένκο ένιωθε άρρωστος ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να βοηθήσουν», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι ο υπουργός δεν κατάφερε να σωθεί.

Ο μυστηριώδης θάνατος του Ρώσου πολιτικού ο οποίος πέθανε μήνες αφότου φέρεται ότι έκανε επικριτικά σχόλια για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων ολιγαρχών μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Η οικογένεια του Κουτσερένκο δήλωσε ότι ο θάνατός του μπορεί να οφείλεται σε καρδιακή πάθηση, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Zvezda αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του. 

Ρώσος

Ο δημοσιογράφος Ρόμαν Σούπερ, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή της στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, είπε στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε μιλήσει με τον Κουτσερένκο «λίγες μέρες» πριν πεθάνει. Είπε ότι ο Κουτσερένκο φοβόταν για την ασφάλειά του γι΄αυτό και τον ενθάρρυνε να φύγει από τη Ρωσία.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι όταν ο Σούπερ ρώτησε τον Κουτσερένκο αν ήθελε κι αυτός να φύγει από τη Ρωσία, ο υφυπουργός απάντησε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να το κάνει. «Μας αφαιρούν τα διαβατήρια». Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο Κουτσερένκο του είπε ότι έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά, αναφέροντας ότι είπε: «Τα πίνω με τις χούφτες. Και δεν βοηθάνε πολύ. Δεν κοιμάμαι σχεδόν. Νιώθω απαίσια. Είμαστε όλοι όμηροι. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Διαφορετικά, συνθλιβόμαστε αμέσως σαν ζωύφια».

Πηγή: skai.gr