Ρέντσι: Συνεργασία με τα Πέντε Αστέρια αλλά όχι κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Ντι Μάιο

Μιλώντας στην τηλεόραση της Rai, ο τέως γραμματέας του κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος και τέως πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με τα Πέντε Αστέρια.

«Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε σε διάλογο με τα Πέντε Αστέρια αλλά όχι για να στηρίξουμε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουίτζι Ντι Μάιο», δήλωσε ο κ. Ρέντσι. «Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, πιστεύω ότι θα χάναμε την εκτίμηση των ψηφοφόρων», πρόσθεσε.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας των Δημοκρατικών σημείωσε ότι «το μέλλον της Ιταλίας δεν μπορούν να το χτίσουν, μαζί, πολιτικές δυνάμεις οι οποίες μέχρι χθες επιτίθενταν με προπηλακισμούς η μία στην άλλη».

Πρόσθεσε πως την στάση των Δημοκρατικών θα την καθορίσει η διεύθυνση του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη. «Προς το παρόν, όμως, δεν γνωρίζω γερουσιαστές μας οι οποίοι να έχουν ταχθεί υπέρ της συνεργασίας με τους πεντάστερους», είπε ο Ιταλός τέως πρωθυπουργός.

Σχετικά με ένα από τα κύρια προγραμματικά σημεία των Πέντε Αστέρων, το «εισόδημα του πολίτη» για στήριξη των ανέργων, ο Ματέο Ρέντσι είπε ότι το θεωρεί «μη εφαρμόσιμο».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ιταλία