Κλείσιμο

Τέλος και από τις εκπομπές του BBC o Ράσελ Μπραντ, μετά το Youtube

Το BBC iPlayer αφαίρεσε τις εκπομπές στις οποίες εμφανίζεται ο 48χρονος ηθοποιός και παρουσιαστής

Το BBC iPlayer προχώρησε στην αφαίρεση εκπομπών στις οποίες εμφανίζεται ο Russell Brand, αφού το YouTube ανέστειλε τα διαφημιστικά έσοδα από τα βίντεό του, οι συναυλίες του ακυρώθηκαν και ο εκδότης του αποσύρθηκε, αναφέρει η Daily Mail.

Ένα επεισόδιο της βρετανικής εκπομπής «QI» του 2018 με τον 48χρονο κωμικό να συμμετέχει στο πάνελ και ένα podcast του Joe Wicks που τον παρουσίαζε ως καλεσμένο το 2021 δεν ήταν διαθέσιμο από το απόγευμα της Δευτέρας. Εκπρόσωπος του BBC δήλωσε: «Το BBC δεν απαγορεύει ούτε αφαιρεί περιεχόμενο όταν πρόκειται για δημόσιο αρχείο, εκτός εάν έχουμε δικαιολογία για να το κάνουμε».

Υπενθυμίζεται πως το YouTube ανακοίνωσε σήμερα ότι μπλόκαρε το διαδυκτιακό κανάλι του Ράσελ Μπραντ ώστε να μην μπορεί να βγάζει χρήματα από αυτό μετά τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν εις βάρος του για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων.

Κέρδιζε από το Youtube 1 εκατομμύριο το χρόνο

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο 48χρονος παράγει περίπου πέντε βίντεο την εβδομάδα για τους 6,6 εκατομμύρια συνδρομητές του, κερδίζοντας σχεδόν 1 εκατομμύριο £ ετησίως. 

Σύμφωνα με τους όρους της αναστολής του, ο Brand - του οποίου η καθαρή περιουσία εκτιμάται μεταξύ 15 και 40 εκατομμυρίων £ - επιτρέπεται να δημοσιεύει βίντεο στην πλατφόρμα, αλλά δεν επιτρέπεται να λαμβάνει κανένα από τα διαφημιστικά έσοδα. 

Εκπρόσωποι του YouTube δήλωσαν: «Εάν η συμπεριφορά ενός δημιουργού εκτός πλατφόρμας βλάπτει τους χρήστες, τους υπαλλήλους, αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία της κοινότητας. Αυτή η απόφαση ισχύει για όλα τα κανάλια που μπορεί να ανήκουν ή να διαχειρίζονται το κανάλι ''Russell Brand''.

Άλλα κανάλια που σχετίζονται με την κύρια σελίδα του στο YouTube περιλαμβάνουν το Football Is Nice, το οποίο έχει περίπου 20.000 συνδρομητές, το Awakening With Russell, το οποίο έχει 426.000 συνδρομητές και το Stay Free With Russell Brand, που έχει 22.200 συνδρομητές.

Πηγή: Daily Mail