Πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια: Δεν ήμουν στη Βουλή την ώρα της ψηφοφορίας

Τις κατηγορίες της Μόσχας ότι στην πρώτη συνεδρίαση για τη συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ βρισκόταν διαρκώς στη Βουλή της χώρας, για να επηρεάσει βουλευτές υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, απέρριψε ο αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια. 

Μιλώντας την Τετάρτη στο κανάλι TV21 o Tζες Μπέιλι διέψευσε τους ισχυρισμούς του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, δηλώνοντας ότι παρακολουθούσε την ψηφοφορία στην τηλεόραση, ευρισκόμενος στο καθιστικό του στην πρεσβεία.

«Εκείνη την ημέρα δούλευα στο γραφείο μου, καθώς εκείνο το βράδυ παρακολουθούσα μια εκδήλωση στην πρεσβεία, και όπως οι περισσότεροι από τους πολίτες της ‘’Μακεδονίας’’ παρακολούθησα την ψηφοφορία στην τηλεόρασή από το σαλόνι μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέιλι.

Όπως είπε στην TV21, το μόνο που έπραξε η αμερικανική πρεσβεία ήταν η δήλωση χαιρετισμού του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. 

«Είναι σαφές ότι οι κατηγορίες ότι οι ΗΠΑ εμπλέκονται παράνομα και επηρέασαν την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο είναι παράλογη. Όπως δηλώσαμε, χαιρετίσαμε την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο της πΓΔΜ για την έναρξη των συνταγματικών αλλαγών και την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών» είπε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρέσβης. 

Πριν από δύο ημέρες, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη σκοπιανή κυβέρνηση ότι οι οχτώ ψήφοι που κατόρθωσε να βρει εξασφαλίστηκαν με εκβιασμούς, απειλές και δωροδοκία υπό την καθοδήγηση της Ουάσιγκτον.


Πηγή: skai.gr