Κλείσιμο

Kαι ο αστροναύτης φοράει Prada: Οι ιταλικός οίκος ετοιμάζει τις στολές της NASA για την αποστολή στην Σελήνη

Οι αστροναύτες της NASA στο εξής θα ταξιδεύουν στα άστρα… με στυλ χάρη στην Prada 

Από τη Γη και τα catwalks στη… Σελήνη για την Prada.

Οι αστροναύτες της NASA στο εξής θα ταξιδεύουν στα άστρα… με στυλ, αφού ο ιταλικός οίκος, θα σχεδιάσει τις διαστημικές στολές για την αποστολή του 2025 στη Σελήνη. Ο οίκος ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Axiom Space για τις διαστημικές στολές, που θα χρησιμοποιηθούν στην αποστολή Artemis III.

Ένας αστροναύτης είπε στο BBC ότι πιστεύει πως η Prada μπορεί να ανταποκριθεί στην πρόκληση λόγω της σχεδιαστικής της εμπειρίας.
 


«Η Prada έχει σημαντική εμπειρία με διάφορους τύπους σύνθετων υφασμάτων και μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σε θέση να κάνει κάποια πραγματική τεχνική συνεισφορά στα εξωτερικά στρώματα της νέας διαστημικής στολής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Τζέφρι Χόφμαν, ο οποίος πέταξε πέντε αποστολές της NASA και έχει πραγματοποιήσει τέσσερις διαστημικούς περιπάτους. 

Αυτή η εμπειρία προέρχεται όχι μόνο στις πασαρέλες (catwalks) του Μιλάνου αλλά και μέσω της συμμετοχής της Prada στον ιστιοπλοϊκό διαγωνισμό America’s Cup.

Ωστόσο, o Χόφμαν ξεκαθάρισε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει να δουν αστροναύτες με «διαστημικές στολές με… λαχούρι ή οποιαδήποτε φανταχτερά σχέδια όπως αυτό. Η διατήρηση ενός καλού θερμικού περιβάλλοντος είναι πραγματικά το κρίσιμο στοιχείο».

«Μια διαστημική στολή είναι πραγματικά σαν ένα μικροσκοπικό διαστημόπλοιο. Πρέπει να παρέχει πίεση, οξυγόνο, να σε κρατά σε λογική θερμοκρασία», πρόσθεσε.

Η Artemis III θα είναι η πρώτη στελεχωμένη αποστολή που θα φτάσει στη Σελήνη μετά το Apollo 17 το 1972.

Πηγή: bbc.com