Κλείσιμο

Παράδοση παράνομων όπλων στην ΠΓΔΜ

Ολοκληρώθηκε σήμερα στην ΠΓΔΜ, η επιχείρηση συλλογής του παράνομου οπλισμού που βρίσκεται στα χέρια πολιτών της χώρας. Η επιχείρηση διοργανώθηκε από τις επίσημες αρχές και διάρκεσε συνολικά ενάμισι μήνα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, διαφαίνεται ότι η επιχείρηση αυτή είχε μόλις μερικά αποτελέσματα και δεν φαίνεται να εκπληρώνει τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί για ικανοποιητική ανταπόκριση από την πλευρά του πληθυσμού. Συνολικά, παραδόθηκαν περίπου 5.000 παράνομα όπλα, ενώ οι αρχές είχαν υπολογίσει, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση, ότι ο αριθμός αυτός θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με υπολογισμούς διαφόρων οργανισμών, στην χώρα, πριν την έναρξη της επιχείρησης αφοπλισμού, υπήρχαν περισσότερα από 150.000 παράνομα όπλα. Με την ολοκλήρωση της επιχείρησης σήμερα, τίθεται σε ισχύ ο νόμος που είχε ψηφισθεί νωρίτερα στην Βουλή της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον οποίο, από εδώ και στο εξής όποιος συλλαμβάνεται να φέρει παράνομο οπλισμό, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 10 χρόνων.
Πηγή: skai.gr