Πανικός στην Ισπανία: Έφηβος επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον εκπαιδευτικών και μαθητών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τραυματίστηκαν 3 δάσκαλοι και δύο μαθητές 

Ένας έφηβος 14 ετών επιτέθηκε εναντίον εκπαιδευτικών και μαθητών με μαχαίρι στην πόλη της νότιας Ισπανίας Χερέθ ντε λα Φροντέρα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Efe επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Ο έφηβος συνελήφθη από την αστυνομία, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. 

Σύμφωνα ωστόσο με την Daily Mail, τρεις δάσκαλοι και δύο μαθητές μαχαιρώθηκαν «από μαθητή, 14 ετών, ο οποίος έβγαλε ένα μαχαίρι από την τσάντα του» σε ισπανικό σχολείο.

Ο έφηβος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φέρεται να μαχαίρωσε επανειλημμένα τα πέντε θύματα την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 8.25 π.μ. στο Ινστιτούτο Elena García Armada.

Επίσης, φέρεται ότι προσπάθησε να κρατήσει ομήρους τους συμμαθητές του ενώ όταν οι οι δάσκαλοι προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν τότε πιθανολογείται ότι μαχαίρωσε μια δασκάλα στο μάτι και δύο άλλους ακόμη εκπαιδευτικούς.

Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο όπου συνέλαβε γρήγορα τον 14χρονο μαθητή ενώ το σχολείο εκκενώθηκε και οι γιατροί περιέθαλψαν τους τραυματίες.

Η δασκάλα που μαχαιρώθηκε στο μάτι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και είναι σε σοβαρή κατάσταση, αναφέρει το ABC de Andalucia. Η κατάσταση των άλλων δύο δασκάλων και δύο μαθητών δεν είναι ακόμη γνωστή.

Πανικόβλητοι γονείς, στο άκουσμα της είδησης του μαχαιρώματος, έσπευσαν στο σχολείο όπου είχαν αφήσει τα παιδιά τους λίγα λεπτά νωρίτερα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ