Παλαιστινιακά Εδάφη: Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε συμφωνία εκεχειρίας με το Ισραήλ στη Γάζα

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας συνάφθηκε ανάμεσα στις ένοπλες πτέρυγες παλαιστινιακών κινημάτων και το Ισραήλ, υπό την αιγίδα της Αιγύπτου, έπειτα από μια μέρα συγκρούσεων γύρω από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, διέψευσε την αναφορά για επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας εκεχειρίας.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, ο Ν. Sihab δήλωσε ότι η συμφωνία βασίζεται στη συμφωνία του 2014, που είχε τερματίσει την τελευταία σύγκρουση στη Γάζα.

Οι ένοπλες πτέρυγες των ισλαμιστικών παλαιστινιακών κινημάτων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ ανέλαβαν χθες από κοινού την ευθύνη, σε μια σπάνια κοινή ανακοίνωση, για την εκτόξευση βλημάτων όλμων εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δύο οργανώσεις ανέφεραν ότι απάντησαν με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον θέσεών τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

«Τα εγκλήματα (σ.σ. του Ισραήλ) δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτά σε καμία περίπτωση», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ δεν διευκρινίζουν ποιες θα είναι στο εξής οι προθέσεις τους αλλά δηλώνουν ότι «όλες οι επιλογές είναι πιθανές».

Τα ένοπλα τμήματα των δύο οργανώσεων δεν είχαν δημοσιοποιήσει καμία κοινή ανακοίνωσή τους τα τελευταία χρόνια, μετά τον πόλεμο του 2014.

Μετά την εκτόξευση περίπου 30 βλημάτων όλμων από τη Γάζα προς το ισραηλινό έδαφος, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποδομών της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ.
Πηγή: skai.gr