Κίεβο: Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση με υπερηχητικό πύραυλο Zircon την περασμένη εβδομάδα - Δείτε βίντεο

Ο Ουκρανός διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Εξετάσεων, παρουσίασε μια προκαταρκτική ανάλυση στο κανάλι του στο Telegram

Η Ρωσία εκτόξευσε έναν υπερηχητικό πύραυλο Zircon (Ζιρκόν) κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην Ουκρανία στις 7 Φεβρουαρίου, αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Εγκληματολογικών Εξετάσεων, ένας επιστημονικός ερευνητικός φορέας.

Ο διευθυντής του, Ολεξάντρ Ρούβιν, παρουσίασε μια προκαταρκτική ανάλυση στο κανάλι του στο Telegram. «Αυτό αποδεικνύεται από τη σήμανση των τμημάτων και των θραυσμάτων, την αναγνώριση των εξαρτημάτων και των δομικών στοιχείων και τα χαρακτηριστικά του αντίστοιχου τύπου όπλου» δήλωσε.

Γενικά, οι ρωσικοί πύραυλοι έχουν εξαρτήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορους τύπους προϊόντων ταυτόχρονα, άλλα είναι εξαρτήματα μόνο για συγκεκριμένα δείγματα. Σε αυτή την περίπτωση, βλέπουμε στοιχεία που είναι ειδικά για τον πύραυλο 3M22 «Zircon». Μέρη και υπολείμματα του κινητήρα τζετ και των μηχανισμών διεύθυνσης έχουν συγκεκριμένες σημάνσεις εξήγησε ο Ουκρανός αξιωματούχος. 

Στην παραγωγή χιλιάδων drones μεγάλου βεληνεκούς, που θα μπορούν να πραγματοποιούν πλήγματα βαθιά μέσα στo ρωσικό έδαφος, προχωρά στο μεταξύ μέσα στο 2024 η Ουκρανία. Ήδη, τα drones που κατασκευάζουν 10 εταιρείες μπορούν να φθάσουν στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Μετάβασης της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr