Κλείσιμο

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν τουρκικό drone στη Συρία - Δείτε βίντεο

Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον ανακοινώνει ότι κατέρριψε αεροσκάφος της συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέρριψαν την Πέμπτη ένα  τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που επιχειρούσε κοντά στα στρατεύματά τους στη Συρία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος. Είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον ανακοινώνει ότι κατέρριψε αεροσκάφος της συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι το drone που καταρρίφθηκε από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό δεν ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά δεν είπε ποιανού ιδιοκτησία ήταν.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσαν ότι ένα F-16 κατέρριψε το τουρκικό drone αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποίησαν πολλές φορές Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους ότι επιχειρούσαν κοντά στις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι το τουρκικό drone φέρεται να ήταν  οπλισμένο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια τοπική πηγή ασφαλείας δήλωσαν ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατέρριψε ένα τουρκικό drone κοντά σε μια βάση στη βορειοανατολική Συρία.

Οι δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας που συμμαχούν με τις ΗΠΑ δήλωσαν ότι οι τουρκικές επιθέσεις σκότωσαν οκτώ ανθρώπους σε μια κλιμάκωση που προκλήθηκε από την βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν Κούρδοι μαχητές.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ στις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία έχει προκαλέσει εδώ και καιρό ένταση με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ  Τουρκία, η οποία τους θεωρεί πτέρυγα του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 
 

Πηγή: skai.gr