Ο θάνατος της Sinead O'Connor δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος, λέει η αστυνομία

Η Annie Lennox περιέγραψε την Σινέντ Ο’ Κόνορ ως «άγρια και εύθραυστη, με απίστευτη φωνή» 

Η αστυνομία δηλώνει ότι ο θάνατος της Σινέντ Ο’ Κόνορ δεν αντιμετωπίζεται ως ύποπτος μετά την εύρεση της σορού της την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023. Η τραγουδίστρια και ακτιβίστρια, γνωστή για το τραγούδι «Nothing Compares 2 U» -και όχι μόνο-, πέθανε σε ηλικία 56 ετών στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Η αστυνομία αναφέρει ότι βρέθηκε «χωρίς ανταπόκριση» και «δηλώθηκε αμέσως νεκρή», ενώ και η οικογένειά της είχε ειδοποιηθεί. «Θα ετοιμαστεί φάκελος για τον ιατροδικαστή», προσθέτουν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το BBC. 

Ο θάνατος της Ιρλανδής τραγουδίστριας ήρθε 18 μήνες μετά τον θάνατο του 17χρονου γιου της Shane, ο οποίος αυτοκτόνησε τον Ιανουάριο του 2022. Η Ο'Κόνορ είχε άλλα τρία παιδιά.

H Σινέντ Ο’ Κόνορ

Η είδηση συγκλόνισε τη μουσική βιομηχανία και την πατρίδα της τραγουδίστριας. Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Λίο Βαράντκαρ, εξέφρασε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter) τη θλίψη του για τον χαμό της Σινέντ Ο’ Κόνορ, υπογραμμίζοντας πως «η μουσική της αγαπήθηκε σε όλον τον κόσμο και το ταλέντο της ήταν απαράμιλλο». «Συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους φίλους της και σε όλους όσοι αγάπησαν τη μουσική της», ανέφερε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου της το βράδυ της Τετάρτης, λέγοντας ότι «η οικογένεια και οι φίλοι της είναι συντετριμμένοι».

Πολλοί καλλιτέχνες σχολίασαν τον θάνατό της βραβευμένης με Brit και Grammy καλλιτέχνιδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως η Annie Lennox, η οποία περιέγραψε την Σινέντ Ο’ Κόνορ ως «άγρια και εύθραυστη, με απίστευτη φωνή». «Είθε οι άγγελοι να σε κρατήσουν στην τρυφερή αγκαλιά τους», έγραψε μεταξύ άλλων. 

Η τραγουδίστρια των The Pretenders, Chrissie Hynde, δήλωσε στο BBC Radio 2: «Ήταν ένα πραγματικά διασκεδαστικό άτομο, ήταν τόσο διασκεδαστικό να κάνεις παρέα μαζί της. Αλλά ήταν πάντα έτοιμη να ταράξει τα νερά και σίγουρα ήταν μοναδική και ένα τεράστιο ταλέντο. Βρίσκεται αναμφίβολα σε ένα καλύτερο μέρος». 

Η παρουσιάστρια της ιρλανδικής τηλεόρασης, Laura Whitmore, δήλωσε στο Instagram: «Ως Ιρλανδή γυναίκα που μεγάλωνε τη δεκαετία του '90, ήταν τα πάντα, δείχνοντας ότι τα κορίτσια ήταν κουλ. Οι Ιρλανδές γυναίκες μπορούσαν να αναγνωριστούν παγκοσμίως και τα ξυρισμένα κεφάλια δεν ήταν μόνο για τους άντρες, αν και δεν ήταν ένα λουκ που θα μπορούσα να ‘’’υπηρετήσω’’. Η μαμά μου έλεγε σε όλους όσοι επισκέπτονταν τη Σινέντ Ο’ Κόνορ ότι ζούσε στον δρόμο μας. Ήταν η βασιλική μας οικογένεια. Αναπαύσου εν ειρήνη Βασίλισσα». 

Τη Σινέντ Ο’ Κόνορ, η οποία έγινε διεθνώς γνωστή τη δεκαετία του 1990, θυμήθηκε επίσης ο βραβευμένος με Όσκαρ τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Glen Hansard. Ο ίδιος δήλωσε: «Η Ιρλανδία πάντα προτιμούσε τους ήρωές της στον τοίχο. Πολύ φοβισμένη και τρομαγμένη για να τους αντιμετωπίσει μέσα στο δωμάτιο. Τώρα μπορούμε επιτέλους να κρεμάσουμε τη φωτογραφία της στον τοίχο και να την τιμούμε για το πόσο τεράστια ήταν». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura ⚡️ (@thewhitmore)

Πηγή: skai.gr