Ο Οζίλ της Άρσεναλ προσκάλεσε στον γάμο του τον Ταγίπ Ερντογάν

Επίσημος προσκεκλημένος στον γάμο του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή της Εθνικής Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ θα είναι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», το οποίο επικαλείται πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

Σύμφωνα με το περιοδικό, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν χθες στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και ο Μεσούτ Οζίλ προσκάλεσε τον κ. Ερντογάν στον γάμο του με την Αμινέ Γκιουλσέ, ο οποίος θα τελεστεί το καλοκαίρι, στην Τουρκία.

Το ΑΚΡ, το κόμμα του Ταγίπ Ερντογάν, δημοσίευσε αργά χθες το βράδυ στο Twitter φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο τούρκος Πρόεδρος να συνομιλεί με τον τουρκικής καταγωγής Γερμανό ποδοσφαιριστή και την μνηστή του, σε αίθουσα του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης.Κατά το παρελθόν ο Μεσούτ Οζίλ είχε απασχολήσει την γερμανική κοινή γνώμη, όταν, λίγο πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, μαζί με τον συμπαίκτη του Ιλκάι Γκιουντογκάν είχαν συναντήσει τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο και είχαν φωτογραφηθεί μαζί του, ενώ του δώριζαν φανέλες των ομάδων τους.

Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν επικριθεί από τα γερμανικά ΜΜΕ για την συμπεριφορά τους, με τον Γκιουντογκάν να δηλώνει ότι η φωτογραφία δεν αποτελούσε «πολιτική πράξη», αλλά «φιλική χειρονομία».

Από την πλευρά του ο Οζίλ μίλησε πολύ αργότερα και αφού η ομάδα της Γερμανίας είχε αποκλειστεί από το Μουντιάλ και ο ίδιος είχε αποχωρήσει από αυτήν, για να τονίσει ότι σέβεται τον Ταγίπ Ερντογάν ως αρχηγό της χώρας καταγωγής της οικογένειάς του.

Η υπόθεση των τουρκικής καταγωγής ποδοσφαιριστών της Εθνικής Γερμανίας είχε απασχολήσει για πολύ καιρό την γερμανική κοινή γνώμη, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζεται συχνά από τα γερμανικά ΜΜΕ «αυταρχικός» και «δικτάτορας» που "δεν σέβεται τις αξίες της Γερμανίας", ενώ στις αντεγκλήσεις είχε εμπλακεί και ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος είχε αργότερα κατ' ιδίαν συνάντηση μαζί τους.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι και κατά την περσινή επίσκεψή του στο Βερολίνο ο τούρκος Πρόεδρος είχε αναφέρει στις επίσημες δηλώσεις του ότι «ο Οζίλ μας έπεσε θύμα ρατσισμού» στην Γερμανία.