Κλείσιμο

Ο Ερντογάν θα συναντήσει τελικά τον Πάπα

Τη συνάντηση του τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, με τον Πάπα Βενέδικτο 16ο ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του τούρκου πρωθυπουργού. «Ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Πάπα στο αεροδρόμιο της Αγκυρας κατά την άφιξή του ρωμαιοκαθολικού ποντίφικα, την Τρίτη», δήλωσε ο Μεχμέτ Ακίφ Μπεκί.
Το Βατικανό χαρακτήρισε τη συνάντηση του Πάπα με τον Ερντογάν στο αεροδρόμιο της Αγκυρας «πολύ θετικό σημάδι, μία χειρονομία προσοχής προς την Αγία Έδρα, ένα σημάδι το οποίο εκτιμάται ιδιαίτερα».
Σημειώνεται ότι τούρκοι διανοούμενοι είχαν επικρίνει τον Ερντογάν για το γεγονός ότι δεν είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον Πάπα κατά την τετραήμερη επίσκεψη του τελευταίου στην Τουρκία.
Μετά την άφιξή του στην Αγκυρα και τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο Πάπας προγραμματίζεται να συναντηθεί και με άλλα μέλη της τουρκικής κυβέρνησης και θρησκευτικούς ηγέτες, πριν αναχωρήσει για την Έφεσο και την Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ θα επισκεφθεί και την Αγία Σοφία.
Όπως επιβεβαιώνεται, ο Πάπας θα επισκεφθεί και το Μπλέ Τζαμί της Κωνσταντινούπολης, μία χειρονομία στην οποία αποδίδεται μεγάλη συμβολική σημασία, και ερμηνεύεται ως μία ακόμη χειρονομία κατευνασμού της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έναντι της Τουρκίας, ύστερα από τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του με τις οποίες συσχέτισε έμμεσα το Ισλάμ με τη βία, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο.
Πηγή: skai.gr