Κλείσιμο

Μυστηριώδης εκτέλεση Ρώσου μισθοφόρου στην Ουκρανία μπροστά στην κάμερα

Ο Εβγκένι Νουζίν ήταν πρώην μέλος της ομάδας Wagner που «άλλαξε» πλευρά - Ο ιδρυτής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του «προδότη»

Ο επικεφαλής της ρωσικής ομάδας μισθοφόρων Wagner αρνήθηκε σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή στη βίαιη εκτέλεση πρώην μέλους της οργάνωσης που είχε λιποτακτήσει.

Τον Σεπτέμβριο ο 55χρονος Εβγκένι  Νουζίν είχε δηλώσει ότι άλλαξε πλευρά στον πόλεμο. 

Αφού δέχθηκε επίθεση στις 11 Νοεμβρίου στο Κίεβο - ενώ περπατούσε σε έναν δρόμο -  ξύπνησε σε ένα κελάρι, όπου άρχισε να περιγράφει σε μια κάμερα πώς πήγε στο μέτωπο ως μέλος της Wagner, αφού στρατολογήθηκε τον Αύγουστο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πλέον σκόπευε να αλλάξει πλευρά και «να πολεμήσει εναντίον των Ρώσων», αλλά συνελήφθη από τους Ουκρανούς.

wagner

Στη συνέχεια ένας άγνωστος άνδρας φαίνεται να επιτίθεται στον Νουζίν με μια βαριοπούλα, ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τελικά σκοτώνοντάς τον .

Η υπόθεση ξεκίνησε με τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που πρόσκειται στη Wagner.

wagner

Ο ιδρυτής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν αρνείται κάθε εμπλοκή στον θάνατο του «προδότη»

Σε ένα πρώτο του μήνυμα που δημοσιεύθηκε την Κυριακή ο ιδρυτής της Wagner Εβγκένι Πριγκόζιν, ένας επιχειρηματίας που συνδέεται με το Κρεμλίνο, δήλωσε ότι ο Νουζίν είχε «προδώσει τους ανθρώπους του και τους συντρόφους τους», ενώ πρόσθεσε ότι το βίντεο θα έπρεπε να έχει τίτλο: «Θάνατος που αξίζει σε ένα σκύλο».

Όμως σε νέα του ανακοίνωση σήμερα ο Πριγκόζιν αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της Wagner στην εκτέλεση, δηλώνοντας ότι για αυτή ευθύνονται οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Αυτό περιλαμβάνεται στις τακτικές των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών, οι οποίες απαγάγουν ανθρώπους, περιλαμβανομένων Ρώσων πολιτών, σε όλο τον κόσμο», σχολίασε, ζητώντας από τους Ρώσους εισαγγελείς να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση.

«Οι εργαζόμενοι της Wagner διακρίνονται για την εξαιρετική τους πειθαρχία και τον αυστηρό σεβασμό των διεθνών κανόνων και των κανόνων συμπεριφοράς που είναι παγκοσμίως αποδεκτοί», πρόσθεσε ο 61χρονος Πριγκόζιν.

Η Ρωσίδα Συνήγορος του Πολίτη Τατιάνα Μοσκάλκοβα δήλωσε ότι το βίντεο της «εκτέλεσης πρώην μέλους των Βάγκνερ» με βαριοπούλα ελέγχεται από τις ανακριτικές αρχές.

Πηγή: skai.gr