Μπους: Θέλουν καθεστώς Ταλιμπάν στο Ιράκ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, υποστήριξε ότι ξένα στοιχεία που έχουν διεισδύσει στο Ιράκ στοχεύουν να εγκαθιδρύσουν στη χώρα αυτή ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.
«Ξένοι μαχητές διέσχισαν τα σύνορα σε μικρές ομάδες με στόχο να εγκαθιδρύσουν στο Ιράκ ένα καθεστώς παρόμοιο με αυτό των Ταλιμπάν. Στη χώρα βρίσκονται επίσης τρομοκράτες της Ανσάρ αλ-Ισλάμ και της Αλ-Κάιντα που θέλουν να σκοτώσουν και να πάρουν εκδίκηση για την ήττα τους στο Αφγανιστάν», είπε ο Μπους σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με τον αμερικανό πρόεδρο, οι επιθέσεις που δέχονται οι αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ «επικεντρώνονται σε μια σχετικά μικρή ζώνη». Υπογράμμισε όμως ότι «οι τρομοκράτες είναι επικίνδυνοι». Για το «καλό του Ιράκ, για το καλό της ασφάλειας της Αμερικής, αυτοί οι δολοφόνοι πρέπει να νικηθούν», πρόσθεσε.
Ο Μπους διαχώρισε τους ξένους τρομοκράτες από τους άνδρες που έχουν παραμείνει πιστοί στον πρώην ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσέιν. «Αυτοί που έμειναν πιστοί στον Σαντάμ Χουσέιν και οι ξένοι τρομοκράτες μπορεί να έχουν διαφορετικούς στόχους μακροπρόθεσμα όμως βραχυπρόθεσμα έχουν την ίδια στρατηγική: να τρομοκρατούν τους Ιρακινούς και να απειλούν τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας», τόνισε.
Πηγή: skai.gr