Μπουντάνοφ: Ο πόλεμος που ξεκίνησε το Κρεμλίνο πρέπει να επιστρέψει στο έδαφος της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του πολέμου στο έδαφος της Ρωσίας

Ο επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς του πολέμου στο έδαφος της Ρωσίας, μεταδίδει το NEXTA.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης της Ουκρανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Κιρίλ Μπουντάνοφ, πιστεύει ότι ο πόλεμος που ξεκίνησε το Κρεμλίνο πρέπει να επιστρέψει στο έδαφος της Ρωσίας. 

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Natalia Mosiychuk είπε ότι «ο πόλεμος πρέπει να μεταφερθεί σε άλλο έδαφος, το οποίο, σαφώς, για εμάς είναι η Ρωσία και τα άλλα εδάφη της, όπου είναι η επιρροή τους. Για να τους πιέσουμε και να τους συγκρατήσουμε. Όσο ευρύτερες είναι οι επιχειρήσεις, τόσο το καλύτερο».

Η θέση του Μπουντάνοφ για το θέμα διαφέρει από αυτή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε συνέντευξή του στην αργεντίνικη έκδοση Nacion τον Αύγουστο, ο Ζελένσκι είπε ότι το Κίεβο δεν θέλει να μεταφέρει τη σύγκρουση σε ρωσικό έδαφος.

«Η Ουκρανία δεν θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο στο ρωσικό έδαφος, αυτός δεν ήταν ποτέ ο στόχος», είπε. Την προηγούμενη μέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα υποστηριχθεί από τους συμμάχους της Ουκρανίας. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε μια τέτοια περίπτωση να μείνουμε μόνοι», πιστεύει ο Ζελένσκι. Παράλληλα, μίλησε θετικά για χτυπήματα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις σε ρωσικό έδαφος.

«Κάθε μέρα υπάρχουν νέα για μια άλλη έκρηξη κάπου εκεί, στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας  και όλες δίνουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη αίσθηση δικαιοσύνης».
 

Πηγή: skai.gr