Μακελειό στη Μέση Ανατολή: 2.700 οι νεκροί και στις δύο πλευρές, πάνω από 9.000 τραυματίες την 6η μέρα του πολέμου

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι 447 παιδιά και 248 γυναίκες σκοτώθηκαν στα ισραηλινά χτυπήματα σε νέο απολογισμό του

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή την έκτη μέρα του πολέμου, με τους νεκρούς να υπερβαίνουν ήδη τους 2.700 και στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές, ενώ οι τραυματίες είναι πάνω από 9.000. 

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δημοσίευσε νέο απολογισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, που ξεκίνησαν το Σάββατο μετά την επίθεση της Χαμάς. Aνακοίνωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα έχουν σκοτώσει περισσότερους από 1.400 Παλαιστίνιους.

Ειδικότερα, το παλαιστινιακό υπουργείο δημοσίευσε νέο απολογισμό των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών, που ξεκίνησαν το Σάββατο μετά την επίθεση της Χαμάς.

Ανέφερε ότι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει 1.417 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει 6.238 από το Σάββατο. Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανέφερε ότι 447 παιδιά και 248 γυναίκες σκοτώθηκαν στα ισραηλινά χτυπήματα.

Στους 1.300 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις συγκρούσεις με τη Χαμάς, ενώ στους 3.000 ανέρχονται οι τραυματίες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της κυβέρνησης του Ισραήλ. 

Προειδοποίηση του Ερυθρού Σταυρού

Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC- ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι η αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας διαθέτει ακόμη καύσιμα προκειμένου να λειτουργούν οι γεννήτριες, αλλά αυτά ενδέχεται να τελειώσουν μέσα σε μερικές ώρες.

“Από όσα έχουμε καταλάβει υπάρχουν ακόμη καύσιμα – αλλά πιθανόν μόνο για μερικές ώρες- ώστε να λειτουργούν οι γεννήτριες, περιλαμβανομένων των γεννητριών στα νοσοκομεία”, δήλωσε ο Φραμπρίτσιο Καρμπόνι περιφερειακός διευθυντής της ΔΕΕΣ για την Εγγύς και τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς εναντίον του, το Ισραήλ έχει επιβάλει πλήρη πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατ. άνθρωποι και έχει εξαπολύσει την ισχυρότερη εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον του θύλακα εδώ και 75 χρόνια που διαρκεί η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύρραξη.

Ο Καρμπόνι υπογράμμισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μπορέσει να διανεμηθεί με ασφάλεια η ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκεται ήδη μέσα στη Γάζα. Σημείωσε επίσης ότι οι προμήθειες που υπάρχουν στον θύλακα εξαντλούνται, εκτιμώντας ότι η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα θα είναι “πολύ σύντομα ανεξέλεγκτη”.

Αν και η ΔΕΕΣ διαθέτει αποθέματα από κάποια είδη πρώτης ανάγκης, όπως καύσιμα για τις γεννήτριες και χλώριο για το δίκτυο διανομής νερού, οι συνεχείς βομβαρδισμοί δεν επιτρέπουν τη διανομή τους

Πηγή: skai.gr