Μακέιν κατά Τράμπ: Μικρής σημασίας ανακρίβειες και νταηλίκι στο ΝΑΤΟ

Τη σκληρή στάση του Ντόναλντ Τραμπ στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ έναντι των συμμάχων των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ αποδοκίμασε έντονα την Πέμπτη ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν, κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες και νταηλίκι».

«Η απόδοση του προέδρου Τραμπ στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ήταν απογοητευτική, αλλά τελικά δεν ήταν έκπληξη» δήλωσε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα και πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις. 

Επιπλήττοντας στις Τραμπ για τη στάση του έναντι των συμμάχων των ΗΠΑ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής τους ευχαρίστησε για την «υπομονή» τους. 

Ο Τραμπ είχε επιτεθεί σε χώρες όπως η Γερμανία χαρακτηρίζοντάς τες σαν «παραβατικές» όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες τους στο ΝΑΤΟ. 

«Δεν έχει και πολύ νόημα να αναλύσουμε τις ανακρίβειες και το νταηλίκι του προέδρου, εκτός από το να πούμε ότι είναι τα λόγια ενός ανθρώπου. Οι Αμερικανοί και το Κογκρέσο τους εξακολουθούν να πιστεύουν στη διατλαντική συμμαχία και στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο και είναι σαφές ότι οι σύμμαχοί μας εξακολουθούν να πιστεύουν και σε εμάς» τόνισε ο γερουσιαστής, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, παραμένει σφοδρός πολέμιος του Τραμπ. 

Πηγή: skai.gr