Ξεκάθαρο μήνυμα του Λευκού Οίκου στην Τεχεράνη: Σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο

«Τα χτυπήματα στη Συρία έγιναν στο πλαίσιο αυτοάμυνας», τόνισε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι αμερικανικές επιδρομές σε συνδεδεμένες με το Ιράν ομάδες στη Συρία είχαν ως στόχο όπλα και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις, διαμηνύοντας ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι χρειαστεί σε περίπτωση ιρανικής αντίδρασης.

«Αυτά τα χτυπήματα ήταν απαραίτητα για αυτοάμυνα», τόνισε ο Κίρμπι στο ABC.

Ο στρατός των ΗΠΑ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε δύο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία ως απάντηση στις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και τη Συρία την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Δυο μαχητικά F-16 στόχευσαν δύο εγκαταστάσεις – μια αποθήκη όπλων και έναν χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών – κοντά στο Αμπού Καμάλ που χρησιμοποιείται από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν και συνδεδεμένες ομάδες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ στο Fox News. Δεν είναι σαφές εάν υπήρχαν Ιρανοί μαχητές στις εγκαταστάσεις όταν αυτές χτυπήθηκαν.

Ερωτηθείς εάν το Ιράν θα αντιδράσει, ο Κίρμπι ξεκαθάρισε: «Δεν είναι ασυνήθιστο να αντεπιτίθενται. Εάν το κάνουν, θα κάνουμε απολύτως ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τα στρατεύματά μας και τις εγκαταστάσεις μας». «Θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό», πρόσθεσε.
 

Πηγή: skai.gr