Κύπρος: Μεγάλη φωτιά στην Πάφο - Προληπτική εκκένωση χωριού (pics)

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά προχωρούν οι Αρχές της Κύπρου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται από το μεσημέρι της Κυριακής σε εξέλιξη στην επαρχία της Πάφου.

Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική 'Αμυνα θα προβεί σε προληπτική εκκένωση του χωριού Θρυνιά, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κύπρου Ανδρέας Κεττής σε ανάρτησή του στο Twitter.

Λόγω της κατάστασης ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ίκαρος 2». 
 
Στην κατάσβεση, πέραν των επίγειων δυνάμεων, επιχειρούν και οκτώ εναέρια μέσα. 
 
Συγκεκριμένα, επιχειρούν εννέα πυροσβεστικά οχήματα από σταθμούς της Επαρχίας Πάφου, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών και ένα προωθητής γαιών, ένα όχημα του Ταμείου Θήρας και δύο προωθητές γαιών της Επαρχιακής διοίκησης. 
 
Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι σπεύδει επιπρόσθετη βοήθεια με πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Ε.Μ.Α.Κ.
 
Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, πρόκειται για τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη δασών, το ελικόπτερο της ΜΑΕΠ και το ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς σε ρόλο εναέριου συντονισμού. Επίσης, τα εναέρια μέσα ενισχύθηκαν με ακόμα δύο ελικόπτερα των Βρετανικών βάσεων.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, οι δυνάμεις πυρόσβεσης προστατεύουν μεμονωμένες κατοικίες.  Μετά από αξιολόγηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία  η Αστυνομία σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα θα προβεί σε προληπτική εκκένωση του χωριού Δρυνιά.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive