Ξέσπασμα Τζόνσον: Κάντε μου τη χάρη... Ανοησία ότι είμαι αντιδημοκρατικός

AP
Ξέσπασε την Τρίτη ο Μπόρις Τζόνσον για τις κατηγορίες που του προσάπτουν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή αποφάσισε να κλείσει τη βρετανική Βουλή.

Μιλώντας σε μαθητές ενός σχολείου, ο
 βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως "μεγάλη ανοησία" το γεγονός ότι ορισμένοι τον θεωρούν "αντιδημοκρατικό". "Αυτή η ιστορία, για το ότι είμαι αντιδημοκρατικός... κάντε μου τη χάρη, είναι μεγάλη ανοησία" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία για το Brexit και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

"Θα φτάσουμε σε μια συμφωνία, εργαζόμαστε πολύ σκληρά για να πετύχουμε μια συμφωνία", είπε ο Τζόνσον. "Βρισκόμουν στην Ιρλανδία χθες για να μιλήσω στους Ιρλανδούς φίλους μας για το πώς θα το κάνουμε. Και θα πάμε στις Βρυξέλλες και θα συζητήσουμε με μερικές άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες", πρόσθεσε.

"Υπάρχει ένας τρόπος να πετύχουμε μια συμφωνία αλλά θα χρειαστεί πολλή σκληρή δουλειά. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία", συνέχισε. "Εάν είναι απολύτως αναγκαίο, θα αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία", επέμεινε ο Βρετανός πρωθυπουργός.