Κοντά στο χρίσμα

Με μόλις 49 εκλέκτορες να χωρίζουν τον Μπάρακ Ομπάμα από το χρίσμα, οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών συνεχίζουν την εκστρατεία τους ενόψει μιας από τις τελευταίες αναμετρήσεις τους, αυτή του Πουέρτο Ρίκο.

Με την οικογένειά της στο πλευρό της, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, πέρασε την Ημέρα των Πεσόντων στο Πουέρτο Ρίκο, γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι και ζητώντας ψήφους, δείχνοντας να μην αντιλαμβάνεται ότι ο αγώνας έχει χαθεί.

Στον αντίποδα, Τζον Μακέιν και Μπαράκ Ομπάμα, πιο σίγουροι για τη θέση τους αντί να "κυνηγούν' ψήφους, αντάλλαξαν πυρά για το Ιράκ.

"Ενώ εμείς βρισκόμαστε συγκεντρωμένοι εδώ, γνωρίζουμε ότι κάπου μακριά, στους δρόμους της Βαγδάτης και της Καμπούλ, οι γιοι και οι κόρες της Αμερικής θυσιάζονται για εμάς", δήλωσε ο Ομπάμα.

Από την πλευρά του, ο Μακέιν τον κατηγόρησε ότι, σε αντίθεση με τον ίδιο, έχει δυο χρόνια να επισκεφθεί το Ιράκ, ενώ παράλληλα προειδοποίησε κατά μιας βιαστικής απομάκρυνσης των στρατευμάτων από τη χώρα.

Όμως ο Μπάρακ Ομπάμα δεν δέχτηκε επίθεση μόνο από τον ρεπουμπλικάνο αντίπαλο του αλλά και από τον πρώην κουβανό ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος με άρθρο του επέκρινε το γερουσιαστή του Ιλινόι για τις εξαγγελίες του σχετικά με την Κούβα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κάστρο κατηγορεί το γερουσιαστή ότι η εξαγγελθείσα πολιτική του για την Κούβα, θα αποτελούσε "συνταγή πείνας και δεινών" για τη χώρα του.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι ο Ομπάμα είναι "ο πιο προχωρημένος" από τους τρεις υποψηφίους.
Πηγή: skai.gr