Ο Βιτάλι Κλίτσκο «γρονθοκοπεί» το Βερολίνο: «Ευχαριστούμε για τα 5.000 κράνη! Είναι αστείο»

Σαρκαστικός για την αναποφάσιστη στάση του Βερολίνου στο Ουκρανικό εμφανίστηκε εκ νέου ο τέως πρωτοπυγμάχος και νυν δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο. 

Σε συνέντευξή του στο Sky News, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών που έγινε πολιτικός, επέκρινε τη Γερμανία επειδή δεν έχει επιλέξει πλευρά στο Ουκρανικό, αφού προμήθευσε την Ουκρανία με 5.000 στρατιωτικά κράνη, αλλά όχι με όπλα.

Δήλωσε επίσης ανήσυχος για την έλλειψη ενότητας της Δύσης. Ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας δήλωσε στο Sky News ότι «ανησυχεί πολύ» για την κατάσταση με τη Ρωσία, και εξέφρασε την ανησυχία του ότι η Δύση μπορεί να μην είναι ενωμένη στην υποστήριξή της στην Ουκρανία. 

Ο Κλίτσκο ήταν δηκτικός για τη Γερμανία επειδή προμήθευσε την Ουκρανία με 5.000 στρατιωτικά κράνη, ενώ δεν παρέδωσε όπλα. «Είναι ένα αστείο», είπε. «Θέλω να πω ευχαριστώ... αλλά δεν είναι αρκετό. Δεν είναι πραγματικά βοήθεια».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Γερμανοί «πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά» βρίσκονται, καθώς «αυτή τη στιγμή, δεν είναι ξεκάθαρο». 

Είπε ότι ανησυχεί «πολύ» για την τρέχουσα κατάσταση, μαζί με τον ουκρανικό λαό. «Δεν είχαμε ποτέ τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Ουκρανίας στην ιστορία της χώρας» δήλωσε δε.

Ο Ουκρανός δήμαρχος ήταν ακόμα πιο καυστικός για τη γερμανική κυβέρνηση σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, λέγοντας: «Τι είδους υποστήριξη θα στείλει η Γερμανία στη συνέχεια; Μαξιλάρια;» 

Δείτε τις ειδήσεις

Πηγή: news.sky.com