Κλείσιμο

Κίνα: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον εξαφανισμένο υπουργό Άμυνας - Φέρεται να βρίσκεται υπό έρευνα για διαφθορά

Η έρευνα για τον Λι, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Άμυνας τον Μάρτιο, και τους οκτώ αξιωματούχους διεξάγεται από την επιτροπή πειθαρχικής επιθεώρησης του στρατού

Ο υπουργός Άμυνας Li Shangfu, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως περισσότερες από δύο εβδομάδες, έχει τεθεί υπό έρευνα από τις κινεζικές αρχές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η έρευνα σχετίζεται με προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού ενώ οκτώ ανώτεροι αξιωματούχοι της μονάδας προμηθειών του κινεζικού στρατού, της οποίας ηγήθηκε ο Λι από το 2017 έως το 2022, βρίσκονται επίσης υπό έρευνα. 

Η έρευνα για τον Λι, ο οποίος διορίστηκε υπουργός Άμυνας τον Μάρτιο, και τους οκτώ αξιωματούχους διεξάγεται από την επιτροπή πειθαρχικής επιθεώρησης του στρατού.

Εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε ότι γνώριζε κάτι για το ζήτημα. Επίσης, σύμφωνα με το Reuters, tο Κρατικό Συμβούλιο και το Υπουργείο Άμυνας δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό. 

Οι Financial Times ανέφεραν την Παρασκευή, επικαλούμενοι Αμερικανούς αξιωματούχους, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστεύει ότι ο Λι έχει τεθεί υπό έρευνα. Η Wall Street Journal επικαλέστηκε άτομο που βρίσκεται κοντά σε κέντρα λήψης αποφάσεων στο Πεκίνο, ανέφερε ότι ο Λι είχε μεταφερθεί την περασμένη εβδομάδα για ανάκριση.
 

Πηγή: skai.gr