Κλείσιμο

«Νιώθω ευγνώμων»: Οι πρώτες δηλώσεις του Κέβιν Σπέισι αφότου κρίθηκε αθώος για τις σεξουαλικές επιθέσεις - Βίντεο

Οι ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα, μετά από διαβουλεύσεις 12 ωρών και 26 λεπτών, την αθώωσή του, με τον Σπέισι να ξεσπά σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης

Τις πρώτες δηλώσεις του έκανε ο Αμερικανός ηθοποιός Κέβιν Σπέισι μετά την αθώωσή του για όλες τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις που αντιμετώπιζε από τέσσερις άνδρες, στη δίκη του στο Λονδίνο.

Οι ένορκοι αποφάσισαν ομόφωνα, μετά από διαβουλεύσεις 12 ωρών και 26 λεπτών, την αθώωσή του, με τον Σπέισι να ξεσπά σε κλάματα στο άκουσμα της απόφασης. Σε δηλώσεις που έκανε ο 64χρονος, τόνισε πως νιώθει «εξαιρετικά ευγνώμων».

«Φαντάζομαι ότι πολλοί από εσάς μπορείτε να καταλάβετε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να επεξεργαστώ μετά από αυτό που μόλις συνέβη σήμερα. Αλλά θα ήθελα να πω ότι είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στο σώμα των ενόρκων που αφιέρωσε χρόνο για να εξετάσει προσεκτικά όλα τα στοιχεία και όλα τα γεγονότα, προτού λάβει την απόφασή της» σημείωσε έξω από το δικαστήριο ο ηθοποιός.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το προσωπικό μέσα σε αυτό το δικαστικό μέγαρο, την ασφάλεια, τη νομική μου ομάδα και τον (μάνατζέρ του) Έβαν Λόβενσταϊν που είναι εδώ κάθε μέρα» πρόσθεσε ο Σπέισι.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός είχε δηλώσει στο δικαστήριο αθώος για όλες τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «ανοησίες». «Δεν είχα κάποιο μαγικό ραβδί για να πείσω τους ανθρώπους να κάνουν σεξ μαζί μου. Σέβομαι όταν μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται και έτσι πορεύτηκα σε όλη μου τη ζωή» είχε αναφέρει. 

Ο Σπέισι, αθωώθηκε από τις κατηγορίες της σεξουαλικής παρενόχλησης, ότι προκάλεσε ένα άτομο σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του, και έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα.

Αντιμετώπιζε 12 συνολικά κατηγορίες σε ΗΠΑ και Βρετανία: επτά για σεξουαλική επίθεση, τρεις για άσεμνη συμπεριφορά και δύο κατηγορίες για πρόκληση σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συναίνεση. Η δίκη συνεχίζεται.

Ο Σπέισι είχε κατηγορηθεί και στις ΗΠΑ για σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά πέρυσι κρίθηκε επίσης αθώος, από δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Το 2019 αποσύρθηκαν οι κατηγορίες για μια άλλη υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί.

Spacey

Πηγή: skai.gr