Κλείσιμο

Κάιραν Κουάζι: Το 14χρονο «παιδί θαύμα» του Ίλον Μασκ που προσελήφθη στην SpaceX και προβληματίζει με τις δηλώσεις του

Ο Κάιραν Κουάζι αναμένεται να γίνει ο νεότερος απόφοιτος στην 172χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια - Οι διόλου εφηβικές δηλώσεις του 14χρονου προκαλούν σχόλια και απορίες

Ένα 14χρονο «παιδί θαύμα», ο Κάιρον Κουάζι, είναι η τελευταία πρόσληψη του Ίλον Μασκ στη SpaceX, με τη συμπεριφορά του να προκαλεί προβληματισμό.

Ο Κουάζι πέρασε από συνέντευξη για μια θέση εργασίας στην Starlink, το τμήμα του δορυφορικού διαδικτύου της εταιρείας διαστημικών πτήσεων SpaceX του Μασκ. «Θα γίνω μέλος της πιο cool εταιρείας στον πλανήτη ως μηχανικός λογισμικού στην ομάδα μηχανικών Starlink», έγραψε μεταξύ άλλων σε μια ανάρτησή του το «πουλέν» του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.  

Αναμένεται να γίνει ο νεότερος απόφοιτος στην 172χρονη ιστορία του Πανεπιστημίου Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνιας και ο 6ος μικρότερος σε ηλικία απόφοιτος κολεγίου στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο Κουάζι και η μητέρα του τώρα σχεδιάζουν να μετακομίσουν από την Καλιφόρνια στο Ρέντμοντ της Ουάσιγκτον, ώστε να είναι κοντά στη δουλειά του.

Το εκπληκτικό ταξίδι του Κουάζι ξεκίνησε σε ηλικία μόλις δύο ετών, όταν αναφέρθηκε ότι μπορούσε να μιλήσει με ολόκληρες προτάσεις. Από το νηπιαγωγείο, έλεγε σε άλλα παιδιά και δασκάλους για ειδήσεις που είχε ακούσει στο ραδιόφωνο, σύμφωνα με τους Los Angeles Times. Αφού διαπίστωσε ότι η σχολική του εργασία δεν «ήταν αρκετά απαιτητική» στην τρίτη τάξη, οι γονείς του τον βοήθησαν να εγγραφεί σε ένα κοινοτικό κολέγιο στην Καλιφόρνια σε ηλικία 9 ετών. «Ένιωθα ότι μάθαινα στο επίπεδο που έπρεπε να μάθω», είπε ο Κουάζι στους LA Times. Την ίδια χρονιά τοποθετήθηκε στο 99,9ο εκατοστημόριο σε ένα τεστ IQ, είπε η οικογένειά του στο περιοδικό BrainGain.


Την ίδια στιγμή πάντως, το Linkedin κατέβασε το λογαριασμό του, «καθώς δεν πληρούσε τις ηλικιακές προδιαγραφές» της πλατφόρμας, κάτι που προκάλεσε την οργή του.

«Μόλις μου έστειλαν αυτήν την ειδοποίηση ότι διαγράφουν τον λογαριασμό μου επειδή δεν είμαι 16. Αυτή είναι η παράλογη, πρωτόγονη ανοησία που αντιμετωπίζω συνεχώς. Μπορώ να έχω αρκετά προσόντα για να αποκτήσω μια από τις πιο πολυπόθητες θέσεις εργασίας μηχανικού στον κόσμο, αλλά...» σχολίασε στο Twitter ο Κουάζι.

Σε ένα άλλο σχόλιο που εστάλη στο Insider, ο 14χρονος είπε ότι πιστεύει ότι οι ηλικιακές πολιτικές του LinkedIn «στερούνται φαντασίας» και «έχουν τις ρίζες τους στον ενηλικισμό» - μια έννοια που αναφέρεται στην προκατάληψη που ευνοεί τους ενηλίκους έναντι των νέων.

Οι διόλου εφηβικές δηλώσεις του 14χρονου Κάιραν Κουάζι, όπως για παράδειγμα για τη διαγραφή του από το Linkedin, προκαλούν σχόλια και απορίες. «Είναι παιδί; Δεν μιλάει σαν παιδί» σχολίασε ένας χρήστης των κοινωνικών δικτύων.

Πηγή: skai.gr