Ήρθε η αλλαγή στις ΗΠΑ

Ήρθε η αλλαγή στις ΗΠΑ, δήλωσε ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μιλώντας από το βήμα στο αρχηγείο της εκστρατείας του στο Σικάγο είπε ότι ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πολέμησε σκληρά υπογραμμίζοντας ότι θα συνεργαστεί μαζί του.

Τόνισε ότι ο δρόμος μπροστά είναι δύσκολος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

src=http://www.admin.skai.gr/upload_files/Image/Grafikoulia/BIGdeiteolo1.png
• • Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε επίσης πως εάν υπάρχει κάποιος που ακόμα αμφιβάλλει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι μία χώρα που όλα μπορούν να συμβούν, που ακόμα αναρωτιέται ότι το όνειρο των ιδρυτών αυτής της χώρας είναι ακόμα ζωντανό, που έχει ακόμα αμφιβολίες για τη δημοκρατία αυτής της χώρας, απόψε πήρε την απάντησή του.

Είναι η απάντηση που έδωσαν χιλιάδες ψηφοφόροι για πάρα πολλές ώρες περιμένοντας να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, ελπίζοντας και πιστεύοντας ότι η φωνή τους θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Είναι η απάντηση που έδωσαν φτωχοί, πλούσιοι, Ισπανόφωνοι, Αφροαμερικανοί, λευκοί. Είναι το μήνυμα που στέλνει η Αμερική στον κόσμο, ότι ποτέ δεν είμαστε ένα αμάγαλμα φυλών. Δεν είμαστε άσπρη Αμερική, μαύρη Αμερική. Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Νωρίτερα, ο
• • • • • O αμερικανικός λαός μίλησε δήλωσε ο Μακέιν χαρακτηριστικά, που υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει τον Ομπάμα στο έργο του. Ο Ομπάμα ευχαρίστησε τον Μακέιν για τη στάση του, τονίζοντας ότι ήταν σκληρός αντίπαλος.

Γιορτάζουμε μια ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό δήλωσε από την πλευρά της η γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον.

Τον Ομπάμα συνεχάρη και ο Τζορτζ Μπους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο Μπους κάλεσε τον Ομπάμα και την οικογένειά του να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο σύντομα.

Είστε έτοιμος να κάνετε ένα από τα μεγαλύτερα ταξίδια ζωής. Συγχαρητήρια, απολαύστε την εκλογή σας είπε ο Μπους στον Ομπάμα, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο. 

Η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον χαρακτήρισε την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ ιστορική νίκη για τον αμερικανικό λαό.

Ήταν μια μακρά και σκληρή εκστρατεία, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο, είπε.

Μαζί, υπό την ηγεσία του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν και ενός Δημοκρατικού Κονγκρέσου , θα χαράξουμε μια καλύτερη πορεία για να οικοδομήσουμε μια νέα οικονομία και να αποκαταστήσουμε την ηγεσία μας στον κόσμο, είπε.

• • Ο Ομπάμα θα ορκιστεί 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στις 20 Ιανουαρίου του 2009.

Συγκεντρώνει 338 εκλέκτορες έναντι 156 του Τζον Μακέιν.

Δηλώσεις στο ΣΚΑΪ

Ο Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας
Για ένα πολύ σημαντικό νέο ξεκίνημα στις ΗΠΑ με την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία έκανε λόγο στο ΣΚΑΪ ο .

Πηγή: skai.gr