«Μαύρη ειδοποίηση» από την Ιντερπόλ για το νεκρό «αγόρι στον Δούναβη» - Βρέθηκε στον βυθό, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο

Το αγοράκι βρέθηκε νεκρό πέρσι τον Μάιο, και ακόμα οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν το μικρό θύμα

Συγκλονίζει το σκίτσο ενός μικρού αγοριού το οποίο βρέθηκε τον Μάιο του 2022 νεκρό στον βυθό του Δούναβη, με τη σορό του δεμένη με έναν τσιμεντόλιθο και τυλιγμένη με αλουμινόχαρτο. 

Η αστυνομία της Γερμανίας, παρά τις εντατικές έρευνες, δεν μπόρεσε να ταυτοποιήσει το μικρό θύμα και η Ιντερπόλ εξέδωσε τελικά χθες «Μαύρη ειδοποίηση», ζητώντας πληροφορίες. 

«Η γερμανική αστυνομία και η INTERPOL ζητούν τη βοήθεια του κοινού για τον εντοπισμό ενός νεκρού αγοριού και για τον προσδιορισμό των ύποπτων συνθηκών του θανάτου του» αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

ιντερπολ

Η σορός του αγοριού, που υπολογίζεται ότι ήταν ηλικίας 5-6 ετών, βρέθηκε στις 19 Μαΐου 2022, κοντά στο βαυαρικό δήμο του Γκρόσμπερινγκ 7.500 κατοίκων Ωστόσο, δεν είναι γνωστό πόσο καιρό βρισκόταν κάτω από το νερό, πριν ανασυρθεί.

H γερμανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μια τρισδιάστατη αναπαράσταση του πώς πιστεύεται ότι έμοιαζε το αγόρι στα τέλη του περασμένου έτους και προσφέρει αμοιβή 15.000 ευρώ σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα βοηθήσουν στην υπόθεση. 

agori

Σύμφωνα με την Ιντεπολ «το αγόρι τον Δούναβη» είχε ύψος περίπου 110 εκατοστά, ζύγιζε 15 κιλά, είχε καστανά μαλλιά και ομάδα αίματος 0.

ιντεπολ

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι το αγοράκι πιθανότατα πέρασε χρόνο εκτός Γερμανίας.

Για να διευρύνει την εμβέλεια της έρευνας, και κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, η INTERPOL κυκλοφόρησε την μαύρη ειδοποίηση στις 195 χώρες μέλη του Οργανισμού.

«Κάποιος, κάπου, ξέρει κάτι γι’ αυτό το αγόρι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιούργκεν Στοκ, γενικός γραμματέας της οργάνωσης.

Πηγή: skai.gr