IDF: Ετοιμαζόμαστε για το επόμενο στάδιο πολέμου - Στο Ισραήλ σήμερα ο Μπλίνκεν

«Θα τους φτάσουμε και θα πληρώσουν με τη ζωή τους» δήλωσε ο εκπρόσωος των IDF - Στο Ισραήλ φτάνει σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς

Το Ισραήλ προς το παρόν «προετοιμάζεται για τα επόμενα στάδια του πολέμου» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο εκπρόσωπος των IDF, αντισυνταγματάρχης Richard Hecht και πρόσθεσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση για χερσαία επίθεση, παρά την έντονη φημολογία, μετέδωσε το skynews.com.

Όμως το Ισραήλ παραμένει σε «πλήρη συναγερμό» και οι πληροφορίες του επικεντρώνονται στον εντοπισμό των μαχητών της Χαμάς που διέπραξαν τις επιθέσεις, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ «θα φτάσει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους», συμπεριλαμβανομένων των ανδρών που κάθονταν σε ένα φορτηγό πάνω από το σώμα μιας νεαρής Γερμανίδας.

«Θα τους φτάσουμε και θα πληρώσουν με τη ζωή τους», λέει.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι πραγματοποιεί «ευρείας κλίμακας επιχείρηση» σε στόχους που ανήκουν στη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επιχείρηση.

Τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς ανέφεραν σήμερα ότι 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές τη νύχτα.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν έντονα την πόλη της Γάζας, ενώ οι αρχές της Γάζας ανέφεραν επίσης αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων Jabalia στη βόρεια Γάζα.

Στο Ισραήλ φτάνει σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για επαφές με την ισραηλινή ηγεσία, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με την PLO.

Δραματικό διάγγελμα Νετανιάχου

Στο χθεσινοβραδινό δραματικό διάγγελμά του ο Νετανιάχου είπε ότι η μοίρα του Ισραήλ «κρέμεται από μια κλωστή».

Ανακοινώνοντας την συγκρότηση κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, με τον επικεφαλής του κεντρώου αντιπολιτευόμενου κόμματος «Εθνική Ενότητα» Μπένι Γκαντζ στο πλευρό του, ο Νετανιάχου επισήμανε πως «παραμερίζουμε όλες τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το Ισλαμικό Κράτος». 

Ανακοινώνοντας τον σχηματισμό της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης με την προσθήκη του κόμματος Εθνικής Ενότητας, ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι το Ισραήλ αντεπιτίθεται. «Κάθε μέλος της Χαμάς είναι ένα πτώμα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Ο Νετανιάχου χαρακτήρισε την υποστήριξη των ΗΠΑ «κρίσιμης σημασίας» για τον αγώνα του Ισραήλ.

«Τώρα είναι η ώρα του πολέμου»

«Στεκόμαστε δίπλα - δίπλα και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στους Ισραηλινούς πολίτες αλλά και στους αντιπάλους: είμαστε μαζί» δήλωσε ο Γκαντζ. 

«Το Ισραήλ βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του, η συνεργασία μας θα βοηθήσει στη διασφάλιση της νίκης» ανέφερε ο επικεφαλής της Εθνικής Ενότητας

Απευθυνόμενος στους Ισραηλινούς που αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον ασφάλεια, ο Μπένι Γκαντζ σχολίασε ότι «καταλαβαίνω τον φόβο, καταλαβαίνω τον πόνο», αλλά διαβεβαίωσε ότι «το Ισραήλ έχει τον ισχυρότερο στρατό στην περιοχή».

«Η συνεργασία μου με την κυβέρνηση δεν είναι πολιτική, είναι μια συνεργασία για τη μοίρα μας». «Αυτή είναι μια από τις πιο δύσκολες ώρες που γνώρισε ποτέ το Ισραήλ» είπε. 

«Η συνεργασία μας θα οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη νίκη, και θα αλλάξει την πραγματικότητα, καθώς αντέχουμε κάθε πρόκληση», δεσμεύτηκε ο Γκαντζ.

«Υπάρχει καιρός για ειρήνη και καιρός για πόλεμο, τώρα είναι η ώρα του πολέμου» τόνισε. 

«Το ISIS της Γάζας θα εξαλειφθεί από προσώπου γης»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε από πλευράς του για την επίθεση της Χαμάς ότι «τέτοια βαρβαρότητα δεν έχουμε βιώσει από το Ολοκαύτωμα». 

«Ήταν η χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Αυτό που συνέβη δεν έχει συμβεί στον εβραϊκό λαό από το 1945» είπε χαρακτηριστικά. 

«Θα εξαλείψουμε τη Χαμάς… Η Χαμάς, το ISIS της Γάζας, θα εξαλειφθεί από προσώπου γης» υπογράμμισε ο Γκαλάντ. 

«Δεν υπάρχει περίπτωση να σκοτώνεις ισραηλινά παιδιά και εμείς να κάνουμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», προσέθεσε. 

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε νωρίτερα ότι θα συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Ισραήλ.

«Από την εποχή του ISIS δεν έχουμε δει αυτού του είδους τη βαρβαρότητα και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πολύ αποφασιστικά απέναντί της»  δήλωσε ο Μπλίνκεν σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για το Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr