Κλείσιμο

Η Ταϊβάν παρουσίασε δικό της υποβρύχιο για να αποκρούσει την Κίνα - Δείτε βίντεο

Η Ταϊβάν έχει προχωρήσει σε ένα φιλόδοξο έργο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα εγχώριας κατασκευής υποβρυχίων

Η Ταϊβάν παρουσίασε το πρώτο εγχώριας κατασκευής υποβρύχιό της, σε ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της άμυνας του νησιού κατά μίας πιθανής κινεζικής επίθεσης. 

Η Ταϊβάν έχει προχωρήσει σε ένα φιλόδοξο έργο εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεών της στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το πρόγραμμα εγχώριας κατασκευής υποβρυχίων την ίδια ώρα που το Πεκίνο πραγματοποιεί σχεδόν καθημερινές στρατιωτικές ασκήσεις για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του.

Η πρόεδρος Tsai Ing-wen, η οποία ξεκίνησε το σχέδιο όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της το 2016, παρουσίασε το πρώτο από τα οκτώ νέα υποβρύχια την Πέμπτη στη νότια πόλη Kaohsiung.

«Στο παρελθόν, ένα εγχώριας κατασκευής υποβρύχιο θεωρούνταν αδύνατη.. Όμως, σήμερα, βλέπουμε μπροστά μας ένα υποβρύχιο που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους ανθρώπους της χώρας μας» είπε η Τσάι, προσθέτοντας ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ναυτικού σε ό,τι αφορά τις «δυνατότητες ασύμμετρου πολέμου».

Η Τσάι είπε ότι το Narwhal θα τεθεί σε λειτουργία το 2025.
 

Πηγή: skai.gr