Κλείσιμο

Γερμανία: Στο νοσοκομείο ο επικεφαλής της AfD μετά από «επεισόδιο» σε προεκλογική συγκέντρωση

H αστυνομία του της Άνω Βαυαρίας επιβεβαίωσε ότι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε συγκέντρωση της AfD ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) Τίνο Χρούπαλα, έπειτα από «επεισόδιο» σε προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ίνγκολστατ της νότιας Γερμανίας.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) ανέφερε πως ο Τίνο Χρούπαλα «παραμένει απόψε υπό ιατρική παρακολούθηση», επικαλούμενο το γραφείο Τύπου του κόμματoς AfD.

Ένας μάρτυρας είπε στην τοπική εφημερίδα Donaukurier ότι ο 48χρονος ηγέτης της AfD είχε βγάλει μερικές selfie και στη συνέχεια κατέρρευσε πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ωστόσο, τοπικός εκπρόσωπος της AfD είπε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι ο Χρούπαλα, είχε προγραμματιστεί να μιλήσει στην εκδήλωση, αλλά ενεπλάκη σε συμπλοκή.

Αρχικά η αστυνομική διεύθυνση της Άνω Βαυαρίας επιβεβαίωσε ότι αστυνομικοί κλήθηκαν να επέμβουν σε συγκέντρωση του AfD ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την βαυαρική βουλή, αλλά δεν υπεισήλθε σε περαιτέρω λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Αργότερα την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος της Άνω Βαυαρίας, είπε ότι παραμένει ασαφές εάν ο πολιτικός δέχθηκε επίθεση, κατέρρευσε ή απλώς δεν αισθανόταν καλά, προσθέτοντας ότι οι αρχές δεν αποκλείουν τίποτα και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
 

Πηγή: skai.gr