Γερμανία: Προφυλακίστηκαν οκτώ «Πολίτες του Ράιχ» για την απόπειρα πραξικοπήματος – Πώς ήταν δομημένη η τρομοκρατική οργάνωση

«Εγκέφαλος» ο πρίγκιπας Ερρίκος 13ο - Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος, επισήμανε ο Εισαγγελέας 

Σε μια από τις μεγαλύτερες αστυνομικές έρευνες στον χώρο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, συνελήφθησαν σήμερα 25 άνδρες και γυναίκες, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger), η οποία είχε ως απώτερο στόχο την ανατροπή του πολιτεύματος δια της βίας και σχεδίαζε μεταξύ άλλων ένοπλη εισβολή στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο και συλλήψεις πολιτικών.

Οκτώ από τους 25 συλληφθέντες έχουν ήδη προφυλακιστεί με κατηγορίες για κατάργηση της ισχύουσας κρατικής ελεύθερης δημοκρατικής τάξης στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.

Μιλώντας στον Τύπο, ο κ. Φρανκ αναφέρθηκε σε μια «τρομοκρατική οργάνωση η οποία σχηματίστηκε γύρω από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο και είχε τη μορφή συμβουλίου, δομημένου όπως ένας κυβερνητικός οργανισμός», με ιδεολογική επίδραση από τις θεωρίες συνωμοσίας και την θεωρία QAnon (η οποία παρακίνησε τον Ιανουάριο του 2021 τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο, στις ΗΠΑ.

Ηγετικά στελέχη της οργάνωσης είχαν ήδη προετοιμαστεί για την ανάληψη συγκεκριμένων θέσεων στο κράτος, επισήμανε ο Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι υπήρχαν σκέψεις ακόμη και για ένοπλη εισβολή στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Οι σημερινές επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι η Γερμανία βρίσκεται σε εγρήγορση όταν πρόκειται για την απειλή εξτρεμισμού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστράιτ. 

Εκτός από τον πρίγκιπα Ερρίκο 13ο του Ρόις, 71 ετών, και τον πρώην διοικητή της μονάδας αλεξιπτωτιστών Ρούντιγκερ φον Π., 69 ετών,, μεταξύ των συλληφθέντων και των υπόπτων βρίσκονται ακόμη ένας δικηγόρος, ένας γιατρός, πρώην στρατιώτες, ένας εν ενεργεία στρατιωτικός της KSK και η Μπίργκιτ Μάλζακ - Βίνκεμαν, πρώην ομοσπονδιακή βουλευτής της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD) και νυν δικαστής στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, ο 71χρονος γαλαζοαίματος  θα ηγείτο του πολιτικού κλάδου ως επικεφαλής ενός κεντρικού «Συμβουλίου» που επρόκειτο να συμπεριλάβει τη Μάλζακ - Βίνκεμαν, ως επικεφαλής του τμήματος δικαιοσύνης. 

Τον στρατιωτικό βραχίονα του νέου «κράτους» θα αναλάμβανε ως επικεφαλής ο 69χρονος πρώην αλεξιπτωτιστής. 

 Ο  Ρούντιγκερ φον Π. θα ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός νέου στρατού με μέλη που θα στρατολογούνταν  από τις τάξεις των σωμάτων ασφαλείας. 
 

Πηγή: skai.gr