Ομολόγησε ο ακροδεξιός ύποπτος για την δολοφονία του Λίμπκε

Ομολόγησε την ενοχή του ο ακροδεξιός που είχε συλληφθεί για την δολοφονία του γερμανού πολιτικού Βάλτερ Λίμπκε, στις αρχές Ιουνίου.

Ο Λίμπκε, στέλεχος του κεντροδεξιού μπλοκ της Άνγκελα Μέρκελ και υπέρμαχος της ανεκτικής προσφυγικής πολιτικής που ακολούθησε η καγκελάριος, είχε δεχτεί πυροβολισμό στο κεφάλι από πολύ μικρή απόσταση στην βεράντα του σπιτιού του, στο κρατίδιο της Έσσης.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεχόφερ δήλωσε πως ο 45χρονος συλληφθείς, που έχει βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο, παραδέχτηκε την πράξη του και υποστήριξε ότι έδρασε μόνος.

Οι έρευνες στρέφονται πλέον στο εάν άλλα πρόσωπα γνώριζαν τα σχέδια του δολοφόνου ή τον υποστήριξαν στην προετοιμασία του εγκλήματος.

«Θα εξετάσουμε εντατικά τους κύκλους όπου κινούνταν εσχάτως και τα τελευταία χρόνια» προσέθεσε ο κ. Ζεχόφερ, επισημαίνοντας πως η έρευνας δεν έχει τελειώσει.

Η δολοφονία προκάλεσε πανηγυρισμούς ακροδεξιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σόκαρε τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας, γεννώντας τους φόβους ότι οι Αρχές έχουν παραμελήσει τον κίνδυνο αναβίωσης της ακροδεξιάς τρομοκρατίας.

Ο Λίμπκε βρέθηκε στο «στόχαστρο» της οργής της ξενοφοβικής δεξιάς και ακροδεξιάς το 2015, στο απόγειο της προσφυγικής κρίσης. Είχε δηλώσει πως οι Γερμανοί πρέπει να υπερασπίζονται αξίες, σημειώνοντας πως όποιος δεν εκπροσωπεί αυτές τις αξίες μπορεί να εγκαταλείψει τη χώρα.

Πηγή: skai.gr