«Θα φέρω τον Σόιμπλε» - Όταν η Μέρκελ έκανε πλάκα στον Τσίπρα κι εκείνος χλώμιασε

Το άκουσμα ενός ονόματος και μόνο ήταν ικανό να προκαλέσει χλώμιασμα, μια χώρα στο παρα-πέντε της εξόδου από την ευρωζώνη, ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας, και επίμονης τυφλότητας…

Ως υπενθύμιση και χαρακτηριστικό παράδειγμα της ζημιάς που είναι δυνατόν να προκαλέσει μια διακυβέρνηση από λαϊκιστές χαρακτηρίζει ο Πίτερ Σπίγκελ στους Financial Times του βιβλίο των Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού.

Ο αρθρογράφος παρουσιάζοντας το βιβλίο των δύο Ελληνίδων Δημοσιογράφων το οποίο και πραγματεύεται το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά πως μέσα από αυτό περιγράφονται «με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πόσο κοντά έφτασαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης μέσα από ένα μείγμα αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας».

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο Πίτερ Σπίγκελ στέκεται σε έναν χαρακτηριστικό διάλογο μεταξύ Τουσκ- μέρκελ- Τσίπρα λίγο πριν την σύνοδο των Βρυξελλών στην οποία- όπως αναφέρει- ο τέως πρωθυπουργός χλώμιασε και μόνο στο άκουσμα του ονόματος Σόιμπλε και λίγο αργότερα  συμφώνησε «σε μια ντροπιαστική «kolotoumba» που εμπόδισε το Grexit».

«Όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον κάλεσε για μια τελική συνάντηση με τον Γάλλο, Φρανσουά Ολάντ, και τη Γερμανίδα, Άνγκελα Μέρκελ, το μόνο που ρώτησε (σ.σ. ο Τσίπρας) ήταν αν μπορούσε να φέρει τον υπουργό του μαζί. ‘Μόνο αν φέρω κι εγώ τον δικό μου’» ήταν η απάντηση της κ. Μέρκελ, αναφερόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».
» Μόνο όταν ο Τσίπρας χλώμιασε του αποκάλυψε η Μέρκελ ότι απλά αστειευόταν» συνεχίζει ο αρθρογράφος.

«Η kolotoumba του Τσίπρα ήταν τέτοια ώστε οι ηγέτες της Ευρωζώνης τις τελευταίες εβδομάδες επισημαίνουν συνέχεια στον διάδοχό του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην απομακρυνθεί από το δημοσιονομικό μονοπάτι» συμπληρώνει ο Σπίγκελ.

Πηγή: skai.gr