Φρούριο οι Βρυξέλλες μετά την τρομοκρατική επίθεση - Οι Αρχές ερευνούν αν ο Τυνήσιος εξτρεμιστής έδρασε μόνος του

Μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Eugène Verboekhoven, στην κοινότητα Schaerbeek, όπου ζούσε ο Αμπντεσαλέμ Λ - Βέλγος πρωθυπουργός: Πολύ ισχυρή η αστυνομική παρουσία στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των βελγικών Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 45χρονος Τυνήσιος, ονόματι Αμπντεσαλέμ Λ.ο οποίος άνοιξε πυρ το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο των Βρυξελλών σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα έδρασε μόνος του. 

«Είναι σημαντικό ότι κανένα σενάριο δεν απορρίπτεται πολύ γρήγορα. Είναι ένα σοβαρό γεγονός και πρόκειται για την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας μας», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden και πρόσθεσε: «Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνήσει όλα τα πιθανά σενάρια. Εφόσον δεν υπάρξει διευκρίνιση, δεν θα αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» ανέφερε χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αν έδρασε μόνος του ο 45χρονος ή όχι.

Βρυξελλες

Παράλληλα, μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Eugène Verboekhoven, στην κοινότητα Schaerbeek, όπου ζούσε ο Αμπντεσαλέμ Λ. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει εκκενωθεί σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Soir.

Βρυξελλες

Ποιος είναι ο δράστης

Ο 45χρονος Αμπντεσαλέμ Λ. έπεσε νεκρός σήμερα το πρωί μετά από επέμβαση της αστυνομίας σε καφέ των Βρυξελλών. Ένα όπλο και μια τσάντα με ρούχα βρέθηκαν στο καφέ που βρισκόταν ο δράστης σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Ο Αμπντεσαλέμ Λ. ήταν γνωστός στην αστυνομία και ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε εμπορία ανθρώπων και οι αναφορές των αρχών επισήμαναν ότι αποτελούσε κίνδυνο για την κρατική ασφάλεια. Τον Νοέμβριο του 2019 είχε ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο, μετά την οποία η αίτησή του απορρίφθηκε, και ο άνδρας εξαφανίστηκε.

Βρυξελλες

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης,  το 2016 ξένη αστυνομική υπηρεσία είχε ενημερώσει ότι ο δράστης είχε ριζοσπαστικό προφίλ και θα μπορούσε να θεωρηθεί τζιχαντιστής. 

Ο άνδρας ήταν επίσης υπό έρευνα ως ύποπτος για απειλητική συμπεριφορά εναντίον ενός ατόμου σε κέντρο ασύλου στο Campine και η ακρόαση για αυτό το περιστατικό επρόκειτο να διεξαχθεί την Τρίτη, είπε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο Αμπντεσαλέμ Λ μετά τις επιθέσεις, δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο λέγοντας ότι είχε σκοτώσει ανθρώπους στο όνομα του Αλλάχ και φέρεται ότι οι πράξεις του υποκινήθηκαν από τις Αρχές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: skai.gr