Έλληνας εστιάτορας Αυστρίας: Σοκ με το lockdown-Μάλλον μέχρι Φλεβάρη-«Τα έκαναν σαλάτα» οι πολιτικοί

Πρώτη μέρα λοκντάουν σε όλη την Αυστρία η σημερινή και η πρωτευουσα έχει ήδη ερημώσει αφού οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορουν μόνο για να προμηθευονται βασικά αγαθά, για να επισκεπτονται γιατρό και να αθλούνται. 

Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν για είκοσι μέρες, ενώ ο εμβολιασμός γίνεται υποχρεωτικός από την 1η Φεβρουαρίου.

«Είμαστε σε σοκ με το lockdown καθώς οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι θα κρατήσει και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη ή θα ανοίξουν για τα ψώνια και μετά πάλι θα κλείσουν» αναφέρει ο Λευτερης Δερμιτζάκης, Έλληνας ιδιοκτητης του εστιατορίου Εllas στην Αυστρία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη.

Όπως εξήγησε είχαν δημιουργηθεί άλλες προσδοκίες σε σχέση με την εξέλιξη του κορωνοιού και μετα προσγειώθηκαν σε μια πραγματικοτητα διαφορετική. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι πολιτικοί είχαν πει ότι δεν θα γίνει λοκνταουν και αποφάσισαν ξαφνικά το λοκνταουν μετά την έξαρση της πανδημίας ειδικά στην Άνω Αυστρία. 

Ο ίδιος αναφέρει πως οι κάτοικοι νιώθουν αγανάκτιση.«Βλέπουμε τους πολιτικους να τα κάνουν σαλατα» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την συνέπεια στα μέτρα ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως οι μεγάλοι σε ηλικία προσεχαν ενώ η νεολαία όχι και τοσο. 

Πηγή: skai.gr