Δολοφονήθηκαν τρεις Γάλλοι

Τρεις Γάλλοι υπήκοοι σκοτώθηκαν όταν δέχτηκαν επίθεση κοντά στην πόλη Ταμπούκ, στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή , που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα δύο άτομα.

Η σαουδαραβική τηλεόραση ανέφερε ότι τα θύματα μετείχαν σε μια οκταμελή ομάδα που είχε ξεκινήσει από το Ριάντ με προορισμό τη Μέκκα. Την ομάδα αποτελούσαν τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί. Ορισμένα από τα μέλη της ήταν μουσουλμάνοι και σκόπευαν να πραγματοποιήσουν προσκύνημα στην ιερή πόλη.

Οι δράστες τους γάζωσαν με αυτόματα όπλα όταν βγήκαν από το όχημά τους για να ξεκουραστούν από το πολύωρο ταξίδι.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, Φιλίπ Ντουστ-Μπλαζί καταδίκασε την επίθεση στη διάρκεια της οποίας τρείς γάλλοι πολίτες δολοφονήθηκαν στη Σαουδική Αραβία, χαρακτηρίζοντάς την "φρικαλέα πράξη κατά αθώων".

"Καταδικάζω με τον πιό έντονο αυτή τη φρικαλέα πράξη" δήλωσε ο κ. Ντουστ-Μπλαζί προσθέτοντας ότι "οι γάλλοι πολίτες δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους ένοπλους άνδρες στο δρόμο που οδηγεί από την πόλη Γιάνμπου στη Μέκκα".

"Τρείς από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκαν και ένας τέταρτος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Μεδίνας με σοβαρά τραύματα" πρόσθεσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι "οι γαλλικές αρχές έχουν κινητοποιηθεί στο πλευρό των σαουδαραβικών αρχών για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών".


Πηγή: skai.gr