BBC: Βίντεο από δραματική διάσωση πεζοπόρων που εγκλωβίστηκαν σε πυρκαγιά στον Καναδά

Οι τρεις πεζοπόροι παγιδεύτηκαν στη φωτιά, χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο.

Μια συνηθισμένη πεζοπορία στο βουνό κόντεψε να εξελιχθεί σε τραγωδία για τρία άτομα στη Βρετανική Κολομβία, στον Καναδά, όπου μαίνονται ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Οι τρεις πεζοπόροι παγιδεύτηκαν στη φωτιά, χωρίς να μπορούν να βρουν διέξοδο.

«Θα μπορούσα να είχα πεθάνει» είπε ένας εξ αυτών στο BBC.

Τελικά όλα πήγαν καλά αφού ελικόπτερο κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους απεγκλωβίσει.

Οι τεράστιες δασικές πυρκαγιές στον Καναδά μαίνονται ανεξέλεγκτες εδώ και ημέρες, με αποτέλεσμα τα Βορειοδυτικά Εδάφη της Βρετανικής Κολομβίας να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεκάδες χιλιάδες κατοίκους απομακρύνθηκαν ακόμα και με στρατιωτικά αεροπλάνα

Οι κάτοικοι της Γέλοουναϊφ, της μεγαλύτερης πόλης στα Βορειοδυτικά, διατάχθηκαν χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν κατεπειγόντως από αυτήν ως αύριο Παρασκευή, καθώς η πόλη απειλείται πλεόν σοβαρά, εξαιτίας της εξάπλωσης των πυρκαγιών.

«Δυστυχώς, η κατάσταση ως προς τις δασικές πυρκαγιές πήρε τροπή προς το χειρότερο (...) δυτικά της Γέλοουναϊφ» και πλέον εγείρεται «αληθινή απειλή» για τους πολίτες, τόνισε ο Σέιν Τόμσον, υπουργός Περιβάλλοντος στα Βορειοδυτικά Εδάφη, διατάσσοντας την εκκένωση της πόλης 20.000 κατοίκων ως αύριο το μεσημέρι.

«Ραγίζει η καρδιά μου όταν σκέπτομαι τους ανθρώπους στα TNO που αγωνίζονται με τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές», δήλωσε από την πλευρά του ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό στο δίκτυο X (πρώην Twitter).

Ο Καναδάς, που λόγω της γεωγραφικής του θέσης, θερμαίνεται πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο πλανήτη, βρίσκεται αντιμέτωπος τα τελευταία χρόνια με ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα η ένταση και η συχνότητα των οποίων αυξάνονται εξαιτίας της κλιματικής υπερθέρμανσης.

Πηγή: skai.gr