Αβέβαιο αποτέλεσμα

Στο φώτο φίνις φαίνεται ότι θα κριθεί η μάχη Ομπάμα – Κλίντον για το χρίσμα του προεδρικού υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος.

Η Χίλαρι Κλίντον
Ωστόσο, ο γερουσιαστής από το Ιλινόι επικράτησε σε περισσότερες πολιτείες σε σχέση με την πρώην πρώτη κυρία.

• • • Στο Ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη, καθώς ο βετεράνος του Βιετνάμ Τζον Μακ Κέιν υπερίσχυσε με άνεση των αντιπάλων του, Μιτ Ρόμνει και Μάικ Χάκαμπι.

Εντωμεταξύ δημοσκόπηση του Skynews αναφέρει ότι η Κλίντον λαμβάνει το 44% των ψήφων, ο Ομπάμα το 42% και για τους Ρεπουμπλικανούς ο Μακ Κέιν το 44%.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν δεν υπάρξει συντριπτική νίκη της Κλίντον ή του Ομπάμα στις προκριματικές των ερχόμενων εβδομάδων, είναι πολύ πιθανόν ότι το θέμα δε θα επιλυθεί πριν από τις προκριματικές της Πενσιλβάνια, στις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου αναμένεται να έχει δαπανηθεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία, ενώ το περιοδικό Fortune ανεβάζει στα 3 δισεκατομμύρια το ποσόν.

Στην προεκλογική εκστρατεία του 2004, τα 693 εκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν είχαν θεωρηθεί ποσό ρεκόρ.

Σημειώνεται ότι την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των προκριματικών εκλογών στις ΗΠΑ, παρουσιάζουν ο Αλέξης Παπαχελάς και η Σία Κοσιώνη την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στις 00:15 στην τηλεόραση του .
Πηγή: skai.gr