Κλείσιμο

Γαλλία: Και με στρατιωτικά μέσα η υποστήριξη του αγώνα της Βαγδάτης κατά του ΙΚ

"Με όλα τα αναγκαία μέσα", περιλαμβανομένων των στρατιωτικών, δεσμεύτηκε η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει τον αγώνα της Βαγδάτης κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σύμφωνα με τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης που συνήλθε σήμερα Δευτέρα στο Παρίσι.

"Οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη του Παρισιού δήλωσαν ότι το Ισλαμικό Κράτος συνιστά απειλή για το Ιράκ, αλλά επίσης για το σύνολο της διεθνούς κοινότητας... Δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν με όλα τα αναγκαία μέσα τη νέα ιρακινή κυβέρνηση στον αγώνα της κατά του Ισλαμικού Κράτους, περιλαμβανομένης της κατάλληλης στρατιωτικής βοήθειας", σύμφωνα με το κείμενο του τελικού ανακοινωθέντος.

Δραματική έκκληση για άμεση ανάληψη δράσης κατά του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε κατά τη διάσκεψη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το χάος ωφελεί τους τρομοκράτες.

"Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Γαλλίας ζητώντας από τους εταίρους της Γαλλίας, Δυτικούς και Αραβες, να σταθούν "ξεκάθαρα, με πίστη και δύναμη στο πλευρό της ιρακινής ηγεσίας".

Ο πρόεδρος του Ιράκ Φουάντ Μασούμ, ο οποίος προεδρεύει μαζί με τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ των εργασιών της διάσκεψης του Παρισιού απηύθυνε έκκληση για μία ταχεία αεροπορική επέμβαση σε συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1, λίγη ώρα πριν από την έναρξη των συνομιλιών.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ