Αρρώστησαν με διάρροια 57 αθλητές στο Τρίαθλο του Σάντερλαντ - «Αυτά παθαίνεις όταν κολυμπάς στα σκ...»

Προβλήματα με την ποιότητα του νερού αντιμετωπίζουν στη Μεγάλη Βρετανία 

Η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2020, ωστόσο οι συνέπειες του Brexit συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Ο τομέας του αθλητισμού δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος και ένα ιδιαίτερο περιστατικό συνέβη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τρίαθλου.

Συγκεκριμένα 57 αθλητές ασθένησαν και είχαν διάρροια μετά τον αγώνα που διεξήχθη στο Σάντερλαντ το διήμερο 29-30 Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian» αυτό προήλθε από την κακή ποιότητα του νερού, παρά το γεγονός πως στην παραλία Ρόκερ υπήρχε μπλε σημαία (αυτό δείχνει ότι η ποιότητα είναι άριστη σύμφωνα με τον κώδικα της Ε.Ε).

Όπως αναφέρει η γνωστή εφημερίδα, η δειγματοληψία της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος πριν από τον αγώνα έδειξε πως στο νερό εντοπίστηκαν 3.900 αποικίες βακτηρίων E-Coli ανά 100 ml. Αυτός ο αριθμός είναι 39 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που είχε καταγραφεί τον αμέσως προηγούμενο μήνα! 

Ένας από τους αθλητές που σχολίασαν το συμβάν ήταν ο Τζέικομπ Μπέρτγουισλ, ο οποίος ανέφερε πως αυτό συμβαίνει όταν κολυμπάς σε σκ… «Ένιωθα πολύ άσχημα από τον αγώνα, αλλά υποθέτω ότι αυτό συμβαίνει όταν κολυμπάς σε σκατά . Η κολύμβηση θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για την ώρα πάντως κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Η British Triathlon υποστηρίζει ότι δεν είχε τα αποτελέσματα των αναλύσεων πριν από τον αγώνα, ενώ θεωρεί πως τα δείγματα δεν αντιστοιχούν στην περιοχή που ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση. Την ίδια ώρα η Northumbrian Water που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία του νερού αρνήθηκε επίσης να αναλάβει την ευθύνη.

Πηγή: skai.gr