Ανθρωπιστική κρίση στη Κίνα

Αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση βρίσκονται εκατομμύρια Κινέζοι καθώς τα αποθέματα βενζίνης και τροφίμων μειώνονται, ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν επιδείνωση της κακοκαιρίας στην χώρα που έχει ήδη παραλύσει από τις χαμηλές θερμοκρασίες, που έχουν φθάσει σε επίπεδα ρεκόρ και τις χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, πάνω από 160 περιοχές και πόλεις στην κεντρική Κίνα δοκιμάζονται από διακοπές στην υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση, συμπεριλαμβανομένης της Σενζού, στην επαρχία Χουνάν, μίας πόλης περίπου 4 εκατομμυρίων κατοίκων στην οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και υδροδότηση για πάνω από μία εβδομάδα.

Περίπου 250.000 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν την Παρασκευή για να βοηθήσουν τους δοκιμαζόμενους κατοίκους.

Ο στρατός έστειλε ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού για να καθαρίσει ένα καλυμμένο από τα χιόνια αυτοκινητόδρομο, μετέδωσε το Νέα Κίνα, καθώς εκατομμύρια κάτοικοι προετοιμάζονται να υποδεχθούν την άλλη εβδομάδα ένα παγωμένο και σκοτεινό κινεζικό Νέο Ετος.

Οι περισσότερο πληγείσες περιοχές από την χειρότερη κακοκαιρία στην ιστορία της Κίνας τα τελευταία 50 χρόνια είναι οι κεντρικές και νότιες στις οποίες πάνω από 60 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από δυστυχήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τα αποθέματα βενζίνης για την Σενζού το πολύ να διαρκέσουν για ακόμη επτά ημέρες και τα αποθέματα ρυζιού για πέντε το πολύ ημέρες.
Πηγή: skai.gr