Αξιωματούχος της Χαμάς στο Sky News: Δεν ξέρω πόσοι όμηροι είναι ακόμα ζωντανοί

Ο Δρ Μπασέμ Ναΐμ, επικεφαλής πολιτικών και διεθνών σχέσεων της Χαμάς, είπε πως «δεν έχει ιδέα» για τον αριθμό των ζωντανών ομήρων

Λονδίνο, του Θανάση Γκαβού

Άγνοια για το πόσοι όμηροι της Χαμάς είναι ακόμα ζωντανοί δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης σε μία τεταμένη συνέντευξη με το βρετανικό δίκτυο Sky News το βράδυ της Δευτέρας.

Ο Δρ Μπασέμ Ναΐμ, επικεφαλής πολιτικών και διεθνών σχέσεων της Χαμάς, είπε πως «δεν έχει ιδέα» για τον αριθμό των ζωντανών ομήρων. «Είναι αδύνατο υπό αυτόν τον βαρύ βομβαρδισμό. Οι επικοινωνίες είναι εντελώς κομμένες».

Ο ίδιος είπε επίσης πως η Χαμάς «είναι έτοιμη να απελευθερώσει όλους τους αμάχους ομήρους όταν η επιθετικότητα εναντίον του λαού μας σταματήσει».

Πρόσθεσε: «Ελπίζω όμως ότι θα έχουμε ομήρους ζωντανούς όταν θα τερματιστεί η επιθετικότητα, διότι η Ταξιαρχία Αλ Κασάμ (η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς) ανακοίνωσε χθες ότι εννέα όμηροι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό. Και τρεις ημέρες νωρίτερα 13 άλλοι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων τεσσάρων ξένων».

Ο Δρ Ναΐμ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν αποδέχεται ότι η Χαμάς έχει σκοτώσει αμάχους στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το Ισραήλ έχει σκοτώσει 3.000 Παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου ποια είναι η διαφορά μεταξύ Χαμάς και ISIS απάντησε «ποια είναι η διαφορά μεταξύ Ισραήλ και ISIS όταν σφαγιάζουν 3.000 αμάχους σε μία εβδομάδα:». Συμπλήρωσε ότι η Χαμάς ήταν η πρώτη οργάνωση που επιτέθηκε κατά του ISIS.

Πηγή: skai.gr