Τζεφ Mπέζος: Πετάει σήμερα στο διάστημα - Πώς θα δείτε την εκτόξευσή του (vid)

Ο ιδρυτής και ο δισεκατομμυριούχος της Blue Origin, Jeff Bezos, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί στο διάστημα σήμερα , με μια πτήση που θα δημιουργήσει ταυτόχρονα δύο ρεκόρ, για το γηραιότερο και το νεότερο σε ηλικία άτομο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα στο διάστημα.

Ο Bezos θα επιβιβαστεί στον πύραυλο «New Origin Shepard» της Blue Origin, συνοδευόμενος από την πρωτοπόρο γυναίκα της αεροπορίας Wally Funk, 82 ετών, τον αδερφό του Mark Bezos και τον 18χρονο Oliver Daemen, φοιτητή φυσικής από την Ολλανδία, του οποίου ο πατέρας ήταν ο τελικός νικητής μιας δημοπρασίας για μια θέση στην πτήση του διαστημικού σκάφους της εταιρείας του Bezos.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ζωντανή μετάδοση της εκτοξευσης εδώ,η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 16:00 ώρα Ελλάδος:

 

Ο Bezos ίδρυσε την Blue Origin το 2000 με στόχο την δημιουργία οχημάτων που θα πραγματοποιούν διαστημικές πτήσεις. Μέρος του στόχου της Blue Origin είναι να επιτρέψει τον ιδιωτικό διαστημικό τουρισμό. Η εταιρεία πραγματοποίησε δημοπρασία για μια θέση στη σημερινή εναρκτήρια πτήση και ένας νικητής, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για το εισιτήριο. Ωστόσο, αυτό το άτομο έκανε πίσω. Ο πατέρας του Oliver Daemen, Joes Daemen, διαχειριστής hedge-fund από την Ολλανδία, ήταν ο δεύτερος κατά σειρά νικητής , ο οποίος χάρισε τη θέση στο γιό του.

Ο Daemen θα γίνει το νεότερο άτομο που ταξιδεύει ποτέ στο διάστημα, σπάζοντας  το ρεκόρ του κοσμοναύτη Gherman Titov, ο οποίος ταξίδεψε σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ηλικία 25 ετών το 1961. Εν τω μεταξύ, η Wally Funk θα ξεπεράσει το ρεκόρ του John Glenn για το γηραιότερο άτομο που πέταξε στο διάστημα, το οποίο έθεσε στην ηλικία των 77 το 1998.

Πηγή: livescience