Threads VS Twitter: Η μάχη των γιγάντων στα social media

Ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε...

Τουλάχιστον 30 εκατομμύρια άτομα σε 100 χώρες (εκτός  Ευρωπαϊκής Ένωσης) έχουν εγγραφεί στο Threads της META- το αντίπαλο δέος του Twitter – από την Τετάρτη, όταν και τέθηκε σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

«Εμπρός λοιπόν, Καλωσήρθατε στο Threads», έγραψε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ στο λογαριασμό του στο Threads, παίρνοντας ως feedback της αποδοχής των χρηστών χιλιάδες «likes» σε λίγα λεπτά. 

Με υπηρεσίες παρόμοιες - αλλά πιο διευρυμένες- με αυτές του «χαντακωμένου» από τον Μασκ Twitter, τα «Νήματα» (Threads) φαίνεται να απειλούν σοβαρά τα «τιτιβίσματα». 

Ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε...

Μπροστά στη διαφαινόμενη απειλή, το Τwitter απειλεί να μηνύσει τη Meta για το Threads με κατηγορίες κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας και «συστηματικής, εσκεμμένης και παράνομης κατάχρησης εμπορικών μυστικών»

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ο Ζούκεμπεργκ δημιούργησε τη νέα πλατφόρμα προσλαμβάνοντας «δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter» που είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες.  

 «Ο ανταγωνισμός είναι καλός, η εξαπάτηση (η κλεψιά) δεν είναι» τουίταρε χαρακτηριστικά ο Ιλον Μασκ. 

Δικηγόρος της Χ Corp, στην οποία ανήκει το Twitter, ανέφερε ότι «απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες και επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του δικαιώματος να ζητήσει ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση, αποκάλυψη ή χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας από τη Meta».

Οι δικηγόροι του Twitter περιγράφουν επίσης το Threads ως «εφαρμογή - αντιγραφή», και η Meta προειδοποιείται ότι «παραβιάζει τόσο την πολιτειακή όσο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία (των ΗΠΑ)».

Προς το παρόν πάντως, οι 30 εκατ. εγγραφές στο Threads – είναι μεν ενδεικτικές της θετικής τάσης – αλλά απέχουν  ακόμα πολύ από τα πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες του Twitter.

Αυτό ωστόσο ίσως αλλάξει όταν τα «Νήματα» αρχίσουν να λειτουργούν και στην ΕΕ. 

Η Meta επέλεξε να περιμένει πριν προτείνει το Threads στους κατοίκους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένουν να αποσαφηνίσει τις συνέπειες που μπορεί να έχει για την εταιρεία και τα προϊόντα της ο νέος κκανονισμός για τις ψηφιακές αγορές (DMA) που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Μαΐου.

Ο DMA έχει στόχο να επιβάλει συγκεκριμένους κανόνες στις μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ, κυρίως στη Meta, ώστε να αποφεύγονται πρακτικές που πλήττουν τον ανταγωνισμό.

Πηγή: skai.gr
TAGS: twitter