«Τσίμπησε» βαθμό ο Ολυμπιακός στο Ριαθόρ

Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επέτρεψε στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια να γίνει απειλητική κι έτσι ήρθε το 0-0. Μάλιστα αν κάποια ομάδα μπορούσε να πάρει τη νίκη, αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, που ειδικά στο α‹ ημίχρονο φάνηκε πιο απειλητικός.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε με τον Τζιοβάνι στη βασική ενδεκάδα και με ένα σύστημα 4-4-1-1. Ο Ριβάλντο ανέλαβε καθήκοντα στο δεξί άκρο, αν και κατά διαστήματα άλλαζε θέση με τον Οκκά. Για ένα τέταρτο οι δύο ομάδες έπαιξαν επιφυλακτικά, με την Ντεπορτίβο ωστόσο να δείχνει ότι έχει σοβαρά προβλήματα ανάπτυξης.
Έτσι οι καλές στιγμές ανήκαν στον Ολυμπιακό, που έδειχνε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον Ριβάλντο, που από κεφαλιά - πάσα του Τζιοβάνι στο 16‹ έπιασε ένα ανάποδο «ψαλίδι» και έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, πάλι ο Τζιοβάνι με γυριστή κεφαλιά, έβγαλε μόνο του τον Οκκά, αλλά αυτός δεν πρόλαβε την μπάλα.
Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 26‹. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ από τα 40μ., η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Μολίνα και ο Σούρερ εντελώς μόνος του την έστειλε πάνω στον Ισπανό τερματοφύλακα.
Σε όλο το α‹ ημίχρονο, μόνο μια φορά έγιναν απειλητικοί οι γηπεδούχοι. Ηταν στο 20‹ όταν από φάουλ του Σέρχιο, ο Θέσαρ πετάχθηκε κι έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Κι ένα διαγώνιο σουτ του Λούκε, στην εκπνοή του ημιχρόνου, που είχε την ίδια κατάληξη.
Στο β‹ ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε. Παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές και πολλά φάουλ και από τις δύο πλευρές. Όσο περνούσε η ώρα, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ενδιαφέρεται περισσότερο για να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα, παρά για να κυνηγήσει το γκολ. Και έπεσε κατακόρυφα η απόδοση του Ριβάλντο, που στο α‹ ημίχρονο ήταν αρκετά δραστήριος.
Από την άλλη μεριά η Ντεπορτίβο ήθελε το γκολ, αλλά δεν είχε τον τρόπο, όχι μόνο να το πετύχει, αλλά και να πλησιάσει σε θέση βολής. Έτσι σε όλο το σαρανταπεντάλεπτο, δεν έγινε ούτε μια ευκαιρία, που να είναι άξια αναφοράς και το παιχνίδι έληξε 0-0.
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλεέκερε (Βέλγιο)
Κίτρινες κάρτες: 19‹ Καφές, 45‹ Παντιάνι, 62‹ Οκκάς, 86‹ Θέσαρ
Οι συνθέσεις:
ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μολίνα, Μανουέλ Πάμπλο, Ρομέρο, Θέσαρ, Ζόρζε Αντράντε, Σέρχιο, Σκαλόνι, Μουνίτις (89‹ Έκτορ), Βαλερόν, Παντιάνι, Λούκε (70‹ Φραν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (89‹ Κωστούλας), Βενετίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Στολτίδης, Καφές, Γεωργάτος (85‹ Γεωργιάδης), Ριβάλντο, Τζιοβάνι (77‹ Μαυρογενίδης), Οκκάς.
Πηγή: skai.gr