Τι κάνει τα λεφτά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς: Έχω 900 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό μου

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους τενίστες που κάνουν θυσίες προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν στα τουρνουά ATP

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έχοντας κερδίσει τον 24ο τίτλο του Grand Slam, το US Open, που του έφερε στον τραπεζικό λογαριασμένο του επιπλέον 3 εκατομμύρια δολάρια, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους τενίστες που κάνουν θυσίες προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν στα τουρνουά ATP.

 Δίχως άλλο η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική  για τους τενίστες αυτούς, από εκείνη που βιώνουν τα κορυφαία ονόματα του τένις, κάτι που εξοργίζει τον ίδιο τον Σέρβο πρωταθλητή:

 «Ήμουν στη θέση όλων εκείνων των παικτών του τένις που έχουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Καταλαβαίνω τον αγώνα τους, ξέρω τις δυσκολίες που θα πρέπει να πληρώσουν για ταξίδια, προπονητές, φυσιοθεραπευτές. Αν δεν έχεις την υποστήριξη μιας δυνατής ομοσπονδίας θα έχει μεγάλα προβλήματα» είπε σε συνεδρίαση της ένωσης επαγγελματιών παικτών του τένις.

 «Εγώ κατάγομαι από τη Σερβία και δεν είχα τίποτα από αυτά. Τώρα που έχω επιρροή και δύναμη, θέλω να το εκμεταλλευτώ για να βελτιώσω τις συνθήκες. Συνήθως μιλάμε πολύ για το ποιοι τενίστες έχουν κερδίσει, ποιοι έχουν συμμετάσχει στο US Open, αλλά όχι για το πόσοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν από το τένις, άνδρες, γυναίκες, παίκτες του διπλού.» συνέχισε ο Νόλε, ο οποίος ήταν πολύ επικριτικός για το ATP.

 «Υπάρχουν περίπου 400 τενίστες που μπορούν να ζήσουν από το τένις, κάτι που είναι πολύ φτωχό για ένα άθλημα τόσο παγκόσμιο όπως το δικό μας. Είναι αποτυχία για το τένις», κατέληξε.

 Το θέμα τέθηκε για άλλη μια φορά στο τραπέζι μετά το σχόλιο του Ινδού Σουμίτ Ναγκάλ, νούμερο 159 στην κατάταξη, ο οποίος αναλογίστηκε τη ζωή που κάνουν οι παίκτες εκτός του Top 100:
 

«Αν κοιτάξω τα λεφτά μου στην τράπεζα έχω αυτά που είχα στην αρχή του χρόνου: 900 ευρώ. Αυτά που κερδίζω τα επενδύω. Έλαβα μια μικρή βοήθεια, αλλά δεν έχω μεγάλο χορηγό. Δεν έχω στην άκρη τίποτα. Μου φτάνουν μόνο για να συντηρηθώ» ήταν τα λόγια του που, όπως φαίνεται, κάνουν τον κόσμο του τένις να προβληματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ