Τένις-Davis Cup: Ελπίζει για... Τζόκοβιτς η Σερβία

Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πρόκειται να ταξιδέψει στη Βαλένθια και να ενταχθεί στην ομάδα της Σερβίας για τους τελικούς της φάσης των ομίλων του Davis Cup, με τη Νότια Κορέα, την Ισπανία και την Τσεχία

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πιθανό να επιστρέψει στη δράση στο Davis Cup, αργότερα αυτή την εβδομάδα, μετά την κατάκτηση του 24ου τίτλου του Grand Slam, τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/09) στο US Open.

Ο Σέρβος συμπαίκτης του, Μιόμιρ Κετσμάνοβιτς, ανέφερε ότι ο 36χρονος μπορεί να δώσει στην ομάδα της χώρας ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης πρόκειται να ταξιδέψει στη Βαλένθια και να ενταχθεί στην ομάδα της Σερβίας για τους τελικούς της φάσης των ομίλων του Davis Cup, με τη Νότια Κορέα, την Ισπανία και την Τσεχία.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να εμφανιστεί μόνο στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις. «Ανυπομονούμε να τον έχουμε κοντά μας την Παρασκευή», είπε ο Κετσμάνοβιτς σε συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη των αγώνων του 3ου γκρουπ, με τη Νότια Κορέα την Τρίτη (12/09).

«Σίγουρα αφαιρεί λίγη πίεση από τη στιγμή που πάντα κρατούσε την ομάδα τόσο καλά. Αλλά η εστίασή μας είναι να περάσουμε την Τρίτη, ελπίζουμε να πάρουμε τη νίκη και μετά να ξεκινήσουμε λίγο πιο χαλαρά την Παρασκευή», πρόσθεσε ο Κετσμάνοβιτς.

Η Ισπανία θα παίξει χωρίς τον κάτοχο του Wimbledon, Κάρλος Αλκαράθ, όταν θα αντιμετωπίσει τη Σερβία την Παρασκευή (15/09), καθώς ο 20χρονος αποσύρθηκε για να ξεκουραστεί μετά την ήττα του στον ημιτελικό του US Open από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

«Ήταν δύσκολο γιατί ο Κάρλος είναι ένας σημαντικός παίκτης, ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», είπε ο αρχηγός της Ισπανίας, Νταβίντ Φερέρ και συνέχισε: «Αλλά εμπιστεύομαι την ομάδα μου. Είμαι πολύ σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε μια υπέροχη εβδομάδα και μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί με όλους.»

Η Σουηδία θ΄ αντιμετωπίσει την Χιλή, η Γαλλία την Ελβετία και η Ολλανδία την Φινλανδία στην έναρξη της φάσης των ομίλων, η οποία ξεκινά την Τρίτη (12/09) σε τέσσερις πόλεις, τις Μπολόνια, Μάντσεστερ, Βαλένθια και Σπλιτ.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε έναν από τους τέσσερις ομίλους θα προκριθούν στα νοκ άουτ στη Μάλαγα, που θα διεξαχθούν από τις 21 έως τις 26 Νοεμβρίου. Ο κάτοχος του τίτλου, Καναδάς, ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή της διοργάνωσης των εθνικών ομάδων, επικρατώντας της Αυστραλίας στον περσινό τελικό.

Μαζί τους συμμετέχουν οι 12 νικητές των προκριματικών του 2023, Χιλή, Κροατία, Τσεχία, Φινλανδία, Γαλλία, Βρετανία, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Σερβία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένες Πολιτείες, εκτός από τις Ιταλία και Ισπανία.

Πηγή: skai.gr